Haapsalu Rimi sai toidupangalt tänukirja

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

29. augustil andis Haapsalu toidupanga projektijuht Terje Marie Vihur (vasakul) Haapsalu Rimi juhatajale Lily Kuusmannile üle Eesti toidupanga tegevjuhi Piet Boerefijni allkirjaga tänukirja hea koostöö eest. Foto: Arvo Tarmula
Terje Marie Vihur (vasakul) andis Haapsalu Rimi juhatajale Lily Kuusmannile üle Eesti toidupanga tegevjuhi Piet Boerefijni allkirjaga tänukirja. Foto: Arvo Tarmula

Eile andis Haapsalu toidupanga projektijuht Terje Marie Vihur siinse Rimi juhatajale Lily Kuusmannile üle Eesti toidupanga tegevjuhi Piet Boerefijni allkirjaga tänukirja.

Haapsalu Rimi pälvis tänukirja toidupanga igapäevase koostööpartneri ja suurima annetajana. “Suuresti tänu Rimile saame iga päev toitu jagada,” ütles Terje Marie Vihur.

Ta selgitas, et iga päev paneb Rimi toidupanga jaoks kokku kaks-kolm, vahel ka kuus banaanikastitäit toitu. Toidule tulevad järele vabatahtlikud, kes jaotavad selle abivajajate vahel laiali.

Lily Kuusmann ütles, et pood annetab toidupangale peale kuivainete näiteks köögivilju, samuti leiba, šokolaadi ja mahlu, millel “parim enne” möödas.

“Vastasel juhu läheks “parim enne” tähtaja ületanud kaup otse prügikasti,” ütles Kuusmann.

Toidupanga idee on jagada toit sealt, kus seda on üle, sinna, kus seda vajatakse. Nii võtab toidupank kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaja ületavad tooted, komplekteerib vabatahtlike abiga toidukastid ja jagab need laiali enim puudust kannatavatele inimestele ja peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ja jagades toiduabi sinna, kus on sellest puudus.

Rimi Haapsalus tegutsemise aasta jooksul on poes kaks korda korraldatud ka toidupanga kogumiskampaania, mis tähendab, et ostjad saavad annetada abivajajate jaoks kaupu kogumiskastidesse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments