0

Ajalooõpetaja Aare Ristikivi: Õppekava jätab koolile ja õpetajale vabaduse

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänases Maalehes on teemaks gümnaasiumi üldajaloo programmi õppekava, milles on kõvasti kärbitud varasema ajaloo osa, jättes välja muinasaja ja esimesed kõrgkultuurid Mesopotaamias ja Egiptuses.

Arvamust avaldab ka Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi ajalooõpetaja, läänlane Aare Ristikivi, kes ütleb, et uue ainekava üks eesmärke on õpilaste koormuse vähendamine ja millestki pidid loobuma kõik ained. Ajalooprogrammis otsustati ohvriks tuua varasem maailma ajalugu.

“Mina oleks teinud ilmselt teisiti, kuid ma ei pea seda suureks hädaks,” ütleb Ristikivi, kes on ka ajaloo- ja ühiskonnaõpetajate seltsi esimees. Ta arvab, et nii vana kui ka uus õppekava jätavad koolile ja õpetajale päris suure vabaduse oma sammude seadmisel. Hugo Treffneri gümnaasiumis saavad Ristikivi sõnul õpilased andiselt ülevaate ka Egiptuse ajaloo tähtsündmustest, mis siis, et seda enam gümnaasiumi ajalooprogrammis pole.

“Uus ainekava ise on pigem samm õiges suunas,” võtab Ristikivi oma hoiaku kokku.

Varem õpiti ajalugu kuuel tunnil nädalas, nüüd viis tundi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz