Mahepood Allikas kolis Karja tänavale

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalus Posti 22 tegutsenud pood Allikas kaupleb eilsest mahekaupadega uues kohas – Karja 17.

Poe omanik Ritta Piper ütles, et kolimise põhjuseks on vanas paigas lõppenud rendileping.

“Leidsime, et kunagise ökopoe ruumid Karja 17 on saadaval ja need sobisid meile,” ütles Piper.

“Uued ruumid on suuremad ja saame pakkuda suuremat sortimenti,” tõi Piper välja uue pinna eelise. Seni kummitas kaupmeest pidev ruumipuudus, mille tõttu sortimenti ei saanud laiendada.

Nüüd on plaanis võtta sügavkülma endisest rohkem lihatooteid, uue kaubana jäätist. Uute toodetena on omanikul kavas pakkuda veel raamatuid ja riideid, eriti lasteriideid.

Piper ütles, et püüab müüa nii palju kui võimalik kohalikku mahetoodangut. Köögivilja pakub Allika poes näiteks Lauri-Jaani mahetalu.

Varsti viis aastat Haapsalu vanalinnas poodi pidanud Piper ütles, et nõudlus mahekaupade järele on siin olemas. “Eriti suvel,” märkis Piper, “ja sugugi mitte ainult turistide tõttu – ka meie inimesed justkui ärkavad ilmade soojenedes.”

Kuigi uksed on uues kohas lahti juba eilsest, avatakse täna, teisipäeval kell 17.30 pood natuke pidulikumalt. Poe müüja, muusikaõpetaja Elen Gilli pere annab avamisel väikese kontserdi. “Kõik on väga oodatud,” ütles Piper.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments