Lääne Elu paberleht 19. juunil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tormituul lükkas pikali riietuskabiini ja tualeti Vasikaholmil. Foto: Arvo Tarmula

Nõva kool otsib ellujäämiseks lahendust

Väike Nõva kool vajab vähemalt viit 7.–9. klassi õpilast, et vald ei peaks hakkama alla jätkusuutlikkuse piiri langenud 3. kooliastmele peale maksma. Aastaid oma nišši otsinud kool on nüüdseks loobunud sanatoorse kooli ideest, kus hakanuks sügisest õppima hingamisteede haigustega lapsed. Pigem loodetakse esialgu Tallinna, Keila ja Viimsi sotsiaalset tuge vajavatele õpilastele.

Juunitormi tembud

Tormine pühapäev langetas Läänemaal puid, viis Lääne Elu toimetuselt jupi katust ja lükkas Vasikaholmi rannas pikali riietumiskabiinid ja tualetid. Teele langenud puid käisid Läänemaa päästjad pühapäeva õhtul kella kuuest pea südaööni eemaldamas kuus korda.

Tuulikusse pääs meelitas kohale palju rahvast 

Võimalus pääseda tuuliku tippu meelitas Virtsu tuuleparki reedel nii palju rahvast, et tiivikute all olid järjekorrad. Tiiviku ülaossa mahtus korraga minema vaid kaks inimest koos instruktoriga ja see võttis aega.

Maaharijate sundmüük lükati edasi

Lõuna–Läänemaal põllupidamise ja karjakasvatusega tegeleva Maaharijate OÜ maade sundmüük on määramata ajaks edasi lükatud. Ettevõte on esitanud kohtusse hagi Era Liisingu Inkassoteenuste vastu sundtäitmise lubamatuks tunnistamiseks.

Teatritükk Ristikivist

Teatrimees Raivo Trass toob Hanila vallas Juurika talus juulis lavale loo kirjanik Karl Ristikivist, kes veetis oma  varased lapsepõlveaastad Lõuna–Läänemaal, osalt ka Pivarootsi külas Juurikal tädi ja tädimehe talus kostil.
Mõte kirjamehe 100. sünniaastapäeva näitremänguga tähistada tekkis Juurika talu peremehel Sven Raudsepal, kes jagas oma ideed Hanila vallas suvekodu pidava Raivo Trassiga.
Teatritükk „Karl Ristikivi põlev lipp” räägib lugu külakooli lõpetanud noorukist, kelle salaunistus on saada kirjanikuks, kelleks ta kõrvalises maanurgas kasvamise, vallaslapse staatuse ja ülivaeste olude kiuste ka saab.

Maailmarändurite esimene peatus oli Dirhamis

Peaaegu kaks aastat purjekaga ümbermaailmareisi teinud Jaan Tätte ja Marko Matvere astusid laupäeva öösel Dirhami sadamas Noarootsis jälle Eesti pinnale.

Selgusid Läänemaa kergejõustikumeistrid

Haapsalus peetud kergejõustikupäeval selgusid Läänemaa kergejõustikumeistrid. Meistrivõistlustel vanuseklasse polnud ja kõigil suvemängulistel oli võimalus ka meistritiitlit püüda. Paremusjärjestuse leiab teisipäevasest lehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
...
11 aastat tagasi

/Tiiviku ülaossa mahtus korraga minema vaid kaks inimest koos instruktoriga ja see võttis aega./

Oli kindlasti mõnus põrutada ringi kiirusega 100 meetrit sekundis!