Kõnnipatoloogiaga laste heaks koguti üle 48 000 euro

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tšeki üleandmisel oli kohal ka lastefondi kampaaniaplakatilt tuttav nelja-aastane Jakob oma vanaemaga. Foto: Katrin Pärnpuu
Tšeki üleandmisel oli kohal ka lastefondi kampaaniaplakatilt tuttav nelja-aastane Jakob oma vanaemaga. Foto: Katrin Pärnpuu

Täna tehti Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse kõnnilaboris teatavaks Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondi ja Procter & Gamble’i kogutud toetussummad, millega rahastatakse laboris tehtavaid kõnnianalüüse. Kahepeale koguti nelja kuuga 48 568 eurot.

“Kui enne olime räästa all, siis nüüd on päike väljas,” ütles taastusravihaigla juhataja Priit Eelmäe.
Eelmäe sõnul saab kogutud rahaga teha kõnnianalüüsi paarisajale lapsele. “Siin on peidus Eesti tervishoiu suur kokkuhoid ja laste võit,” sõnas Eelmäe, viidates sellele, et kõnnianalüüsid aitavad kaasa sellele, et paljud lapsed ei vajagi operatsiooni. Haigekassa kõnnianalüüse ei rahasta; ilma täna antud toetussummata peaksid analüüsi kinni maksma lapse vanemad.

Üks analüüs maksab 230 eurot, sel aastal on toetussummade abil tehtud kõnnianalüüs juba 34 lapsele.

Lastefondi kampaania “Käib kah” kogus telefoniannetuste ja pangaülekannete abil ligi 25 728 eurot, Procter & Gamble kampaania „Kingi lastele rõõmu“ abil 22 840 eurot. Inimesed toetasid abi vajavaid lapsi viimase kampaania kaudu sageli enese teadmata, ostes erinevaid Procter & Gamble’i tooteid.

Kuigi aktiivne kampaaniaperiood on möödas, saab Lastefondi annetuskontodele ülekandeid teha ka edaspidi, lisades selgituseks „Kõnnianalüüs“.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments