Lääne Elu paberleht 3. mail

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Emakeele eksam Haapsalu gümnaasiumis. Foto: Arvo Tarmula
Emakeele eksam Haapsalu gümnaasiumis. Foto: Arvo Tarmula

* Nõva ja Kullamaa sotsiaaltöötajad said eile esimestena Läänemaal kätte elektriautod. Tallinnast Kullamaale sõitnud elektriauto elektrimõõdik läks veidi enne kohalejõudmist punasesse. Kullamaal pandi sõiduk kohe laadima. Üks laadimine võtab aega 9 tundi. Nõva valla sotsiaaltöötaja aga kartis, et haiged inimesed nii väiksesse autosse küll ei mahu.

* Laulustuudio Do–Re–Mi lastekoor pälvis mainekal Euroopa noorte muusikafestivalil Belgia väikelinnas Neerpeltis oma kategoorias kõrgeima koha ehk esikoha cum laude. „Üks žüriiliige oli kahe laulu kommentaariks kirjutanud ainult „braavo!”,”  ütles koori dirigent Anne Pääsuke.

* Raha või ideaalid? ETV sarja „Alpimaja” kolmas osa inspireerib spordimeest ja ajakirjanikku Aivo Paljasmaad jätkuvalt. Seekord mõtiskleb ta olümpiaideaalide ja vaatemängujanu vahekorra üle.

* Esmaspäeval kirjutasid abituriendid eesti keele riigieksamit, mille vorm oli uus, kuid sisu jäi traditsiooniliseks. Haapsalu gümnaasiumi eesti keele õpetaja Taimi Vilta sõnul valitseb emakeeleõpetajate seltsi postiloendis praegu üldine rahulolematus. Rohkem kurdetakse eksami korraldusliku kui sisulise poole üle. Lääne Elu uuris ka eksamitegijailt, kuidas läks.

* Haapsalu linna valimiskomisjon kinnitas Teet Kallasvee asemele linnavolikogu liikmeks Andrei Tšerepanovi.

* Sel reedel on Haapsalu kultuurikeskuses ja laupäeval Tartus Pauluse kirikus kristlik gospelfestival, kus esinevad bändid Soomest ja Eestist.

* Ridala vallavalitsus paneb kokku uut arengukava ja korraldas selleks vallaelanike seas rahvaküsitluse. Enim vastanuid elab Uuemõisa–Herjava piirkonnas, Panga ja lähiümbruse külades. Väiksema elanike arvuga piirkondadest on aktiivsed kaasamõtlejad Asukülas ja Võnnus.

* Pikaaegsete traditsioonidega Haapsalu volbrijooksul on oht luituda ehk pealtnäha märkamatult alla käia, kirjutab Aivo Paljasmaa.

5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.Silde
10 aastat tagasi

Küll ikka võib üks ametnik vinguda auto kallal. Sitt auto on see elektrikärakas küll aga kingitud mära suhu ei vaadata.

pereauto
10 aastat tagasi

eks need jagatavad el. autod ühed vallaametnike pereautod saavad olema, aga tundub et eelistatakse ikka tavaautot, mille erakasutus võimalused on ametnikule piiramatud . just oma piiratud kasutusvõimaluste tõttu oleks need el.autod aga ametnikele parimad

anderoid
10 aastat tagasi

ikladus on ilmselt lõputu optimist kui asjad enam rohkem peeti minna ei saa siis lehest peame lugema et saab küll ja on veel lõputult arenguruumi. kuid ilmselmselt tavakodanik neid sõnumeid ei erista ja mõni memmeke tahabki ilmselt lehest lugeda vaid oodi kohalikule võimule ja et jumala pärast probleeme keegi välja ei tooks või tooks läbi lillede, siis on elu lill ja peamine et ise midagi tegema ei peaks. ilmselt on poliitprostitutsioon inimese mälupildi juba jäädavalt rikkunud. pärast mine sellistega rindele.

memmeke
10 aastat tagasi

Poleks paha, kui ikaldus ise võtaks asja käsile ja hakkaks kolmandat võimu vedama. Erinevates kommentaariumides kritiseerimine ei ole siiani Eesti elu oluliselt edasi viinud. Energiat kulutada oleks mõistlik seal, kus see ka midagi muudaks-edendaks.
Et miks ma ise seda ei tee? Ilmselt ei ole mul ettevõtlikkust. Aga mul ei ole ka kombeks lõpmatuseni viriseda.

ikaldus nagu alati
10 aastat tagasi

Pikaaegsete traditsioonidega Haapsalu volbrijooksul on oht luituda ehk pealtnäha märkamatult alla käia, kirjutab Aivo Paljasmaa – Hallo KOSMOS siin MAA kas olete veel kuuldel. mis märkamatult kõik teavad lihtsalt et pole mõtete toast välja tullagi ja pensionärid luuarallile ei lähe ja turismikombinaatidest ei lasta pimedas enam toast väljagi. Aga plajasmaa ja õuemaa alles avastavad et tuba on tühi ja kõleda võitu varsti pole lehtegi kellelegi kirjutada. Aga näe tühjad tänavad on alles esimene ohumärk nii et nende kahe geenjuse arvates saab asi veel rohkem pe…e minna ja see on alles algus. Lihtsalt imetlus väärset optimismi võib siit ridadevahelt lugeda. Nii… Loe rohkem »