Lääne Elu paberleht 12. aprillil

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Teet Kallasvee.
Teet Kallasvee.

Teet Kallasvee on lahkunud

Ootamatult lahkunud Haapsalu endist linnapead meenutavad tema kaasteelised.

Riigieksam hirmutab õpilasi ja õpetajaid

Läänemaa emakeeleõpetajad leiavad, et kirjand on komplekseksami vastu vahetatud kiirustades. Kuigi teema on üleval olnud juba ammu, tuli muutus neile ikka kuidagi ülepeakaela.  Noarootsi gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Monika Undo kinnitas, et ei ole uueks eksamiks valmis. Sedasama tunnevad ka õpilased.

Õpetajad ei tea täpselt, mida peavad õpetama. neile tundub, et tegu on läbi mõtlemata eksperimendiga, ütles Haapsalu gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Mall Kahar. Keeruliseks muudab asja ka see, et tänavused abituriendid on terve põhikooliea valmistunud pikaks kirjandiks. 10. klassis ümber lülituda on Kahari sõnul hilja ja näitab liigset kiirustamist.

Traaditööstus laieneb

Kõmsil asuv traaditööstus K.Met sai 21 000 eurot Leader–toetust ja hakkab kavandama vähemalt kolme tootmishoone ja tööstuspargi projekteerimist Virtsu alevikku. Kõmsil asuvate nõukogudeaegsete hoonete seisukord ei vasta enam nüüdisaja nõuetele ega võimalda korralikku logistikat. Ka elab ligi pool K.Meti üle 74 töötajast Virtsus.

Noored käisid messil

Haapsalu noored said Šveitsist üleeuroopaliselt õpilasfirmade laadalt  väärtuslikke kogemusi. Õpilasfirma Triangle käis Zürichi laadal 400 puuvilega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments