Lääne Elu paberleht 24. märtsil

Lehte Ilves

lehte@le.ee

• Üks osa venekeelse Nikolai kooli lapsevanemaid kardab, et kui 4. klassis peab õppima eesti keeles nii raskeid aineid nagu loodus– ja inimeseõpetus, võib laps aine enda mõistmisega hätta jääda, sest kogu aur läheb sõnade õppimisele. See tähendab aga kehvemat haridust. Kooli juhtkond, linnavalitsus ja õpetajad leiavad, et mure on asjatu. Neil on toetajaid ka lapsevanemate seas. Sel teemal neljapäeval koolis peetud lastevanemate koosolek erilist kodurahu ennustada ei luba.

• Lihula vald juhib tänavu Läänemaa valdadesse tulnud Leader–raha edetabelit. Leader–toetuste kogusumma Lihulas on 214 400 eurot. Üldjärjestuses teine on Hanila, kuhu tuleb veidi üle 82 000.

Üldse esitati Leader–meetmetesse maakonnast kokku 140 taotlust, Lihula vallast oli neid 24. Näiteks vahetatakse tänavu Leader–raha abiga Risti vallas Piirsalu põllumajandusühistu lüpsilautade katused. Hanilas tehakse koresöödalaost maneež. Noarootsis tahetakse käivitada pudelivee tootmine. Saueaugu teatritalus aga peaks lahti minema abihoone ehitus, kui loetleda vaid suuremad projektid.

• Pühapäeva keskpäeval, küüditamise mälestuspäeval pühitseb praost Tiit Salumäe Haapsalu toomkiriku ristimiskabelis Läänemaa Memento lipu.

• 1. aprillist tõusevad pensionid, keskmiselt toob see pensionisaaja rahakotti juurde 13 eurot kuus.

• Ära karda, anna verd ja päästa maailm, ütleb Lääne Elu praktikant Eveliis Eek ja kirjeldab, kuidas ta hirmust üle sai ja esimest korda elus verd loovutamas käis.

• SEE teatri juht Marina Sillaste, kes peab 24. märtsil sünnipäeva, räägib oma elust ja meenutab esimest lavaleastumist. See juhtus Vanemuises, kui väike Marina ei kannatanud enam välja Vana Hirmsa ehk Kaarel Irdi karjumist näitlejate peale. Marina läks ise lavale, pani käed puusa ja küsis, miks sa nõnda karjud.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
tervitades poliithäälekandjat
10 aastat tagasi

Tore on, küll et olete tublid seal läänemaa kodukandis LEADER rahade jagamisel. Küll te oskate ilusti rahasid jagada. Paraku on rahade jagamine ilmselt ainus mida te teha oskate. Läänemaa ääremaastub, inimesed lahkuvad, palkade vahed EL keskmisega suurenevad, poed pannakse kinni, koole suletakse, majad põlevad, noored lahkuvad, vanad surevad, ettevõtetel puudub igasugune arusaam teadmusmajandusest. Teie töö on totaalselt läbikukkunud ja kaader vananenud või nõdrameelne, häbi lugeda seda demagoogait. Kuid et seda triigitud lollust ja küündimatust mitte välja lasta paista on vaja näidata teatrit kuulsa IRL “tipploliitiku“ sillaste juubelivalguses ja panna teine IRL taskupoliitik seda kajastama. Igal juhul töövõit.