Lääne Elu paberleht 22. märtsil

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

• Esmaspäeval erakonnast välja heidetud ja teisipäeval riigikogu Keskerakonna fraktsioonist lahkunud Kalle Laanet on selles koosseisus esimene, kes ei kuulu ühtegi fraktsiooni.

Haapsalu linnavolikogu esimehe Jaanus Karilaidi sõnul käivitus Laaneti väljaheitmise protsess Kahekõne telesaates öeldud lausest. Laanet ütles seal, et erakonna esimeest saab välja vahetada vaid siis, kui erakond kaotab Tallinnas võimu. Karilaiu sõnul tähendas see, et erakonna kongressil vähemusse jäänute meelest on erakonna hapnik Tallinn, Savisaarelt moraalse jõu äravõtmiseks tuleb võim Tallinnas kaotada.

Laaneti ja teiste küsimust arutanud juhatuses võeti jutuks ka Keskerakonna kirikuskandaal, sest Laanet on Savisaarele soovitanud oma süütuse tõestamiseks kohtusse minna. Savisaar öelnud juhatuses Laanetile, et ärgu Laanet muretsegu, ta lähebki kohtusse. Kelle vastu, jättis Savisaar täpsustamata.

• Enim Leader–raha tuleb tänavu Lihula valda, kus pälvis heakskiitva rahastamisotsuse tervelt kümme projekti. Kogusummaga üle 130 000 euro ületab Lihula üle kahe korra teisele kohale jäänud Martnat ja ligi 15 korda viimasele kohale jäänud Noarootsit. Suurima summa, 38 000 eurot saab MTÜ Lihula Meistriaed, kes taastab Lihula peatänaval asuva ajaloolise paekivihoone, ja Kirbla külaselts, kes laseb restaureerida rahvamaja fassaadi ja teha korda elektrisüsteemi.

• Läänemaa omavalitsusliit pöördus rahandusministeeriumi poole ja avaldas oma rahulolematust kavatsuse kohta jätta haridustöötajate sotsiaalmaks ja töötuskindlustuskulud valdade kanda. Omavalitsusliidu esimees Ülle Erman pidas seda tõsiseks ohumärgiks. Taebla vallas tähendaks sotsiaalmaksu ja töötuskindlustuskulude maksmine eelarvest umbes 100 000 eurot aastas. Ka Eesti Linnade Liidu tegevdirektori Jüri Võigemasti sõnul on tõik, et ministeeriumi mõtted üldse selles suunas liiguvad, ohumärk omaette.

• Pallaslase Helju Sarnet Zaurami 90. aasta juubelinäitused avati teisipäeval Kuke galeriis ja Haapsalu kultuurikeskuses. Austust olid tulnud avaldama paljud.

• Suusatajad tervitasid kevadet ja pidasid pühapäeval Paliveres selle hooaja viimase võistluse „Tere, kevad!”. Võistlus populariseeris suusatamist ja võttis kokku hooajal õpitu. Võisteldi individuaalselt, paaris ja mitmekesi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments