Tudengid korraldasid Haapsalus alkoholivastase teabepäeva

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu kolledži tervisejuhi eriala esimese kursuse tudengid tuletasid teabepäeval läänlastele meelde alkoholi liigtarbimise kahjulikke tagajärgi.

„Liigne alkoholitarbimine on probleem kõikjal, ka Läänemaal. Inimesed peaksid seda rohkem teadvustama ja selle üle mõtisklema,” ütles üks teabepäeva korraldajaid Devi Berg.

„See on teema, mis puudutab kõiki ning mis mind ennastki on pannud muretsema,” ütles tervisejuhi eriala esmakursuslane Epp Kerge.

Üliõpilased juhtisid inimeste tähelepanu sellele, et on ka teisi viise vaba aja veetmiseks. „See on pigem päev, kus me paneme inimesed probleemi olemuse üle mõtlema teavitustöö, filmi „Retsept — ela sajani”, viktoriini, harivate materjalide, slogan’ite ja plakatitega,” ütles Berg.

„Hommikul tehti vahva, humoorikas alkoholi kontrolltest, jagati igasugu peeneid alkoholivabasid retseptikesi, nõuandeid. Isegi WCs tuletas plakat mulle meelde, et „ema, ära joo end purju!,” ütles Haapsalu kolledži tudeng Riina Koit.

Teabepäeval oli korraldajate meelest üllatavalt palju osalejaid, lisas Berg.

„Korraldajad olid asja väga tõsiselt võtnud. Kõrvu ja mõtetesse jäid kõlama igasugu hüüdlaused, mida ma saan kodus oma 15aastasele lapsele edasi anda,” ütles Riina Koit.

Esmakursuslased korraldasid teabepäeva praktika raames, kuid tegelikult käib praegu ka üleriigiline kampaania alkoholi liigtarvitamise vastu. Haapsalu kolledži tudengite teabepäev on pisike panus sellesse.

Eveliis Eek

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tudengid korraldasid Haapsalus alkoholivastase teabepäeva | Terviseleht
11 aastat tagasi