Haapsalu muusikakooli õpilased annavad reedel esindusliku kontserdi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu muusikakooli kammerorkester, esiplaanil dirigent Lehari Kaustel. Foto: Mart Kuus

Haapsalu muusikakooli kammerorkester, esiplaanil dirigent Lehari Kaustel. Foto: Mart Kuus

Sel reedel annavad Haapsalu muusikakooli õpilased, õpetajad ja vilistlased Wiedemanni gümnaasiumi saalis Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud kontserdi.

Muusikakooli direktor Andres Kase, õppealajuhataja Mart Kuus ja viiuliosakonna juhataja Ingrid Arro toonitasid, et tegemist on väga erilise kontserdiga. Nende kinnitusel ei ole muusikakool varem andnud nii esinduslikku ega nii suurejoonelist avalikku kontserti, kus oleksid esindatud kooli kõik osakonnad.

“Praegu on koolis korraga palju väga häid soliste,” iseloomustab hooaega Ingrid Arro. “Ja orkester särab eriliselt!”

Kontserdi esimeses osas esinevad solistid, vilistlaste viiulikvartett, flööditrio ja poiste akordioniansambel, teises osas astub lavale kammerorkester Lehari Kausteli juhatusel.

Õppealajuhataja Mart Kuus selgitas, et on harukordne, kui muusikakooli laps saab orkestriga esineda. “Ja tõsise muusikaga – kavas on kaks Haydni kontserti!” toonitas Kuus. “Olen meie orkestri üle äärmiselt uhke.”

Direktor Andres Kase sõnul annab kooli kammerorkester juba korraliku linnaorkestri mõõdu välja. “Neid noori võib nimetada poolprofessionaalseteks mängijateks,” ütles ta.

Mart Kuus nimetas suureks õnneks, et kammerorkestrit juhatab üks noore põlvkonna toredamaid dirigente, Haapsalust pärit Lehari Kaustel.

“Ta oskab lastega suurepäraselt suhelda,” kiitis Kuus. “Lastega töötades peab olema väikest nalja, et kogu see suur harjutamine tunduks rõõmsa koosviibimisena.”

Terve tänavune hooaeg on olnud orkestri noortel mängijatel väga pingeline ja vastutusrikas. Suureks proovikiviks oli Mozarti “Missa”, mis kanti ette advendikontserdil koos Läänemaa oratooriumikooriga ja tuleb kordamisele vaiksel laupäeval Jõhvi kirikus.

“Missa” on keeruline pooletunnine teos. “Ime, et lapsed vastu peavad!” ütles Arro.

Õpetajad ei salanud, et orkestril väga kõrged sihid. “Gastroll välismaal,” ütles Mart Kuus.
Kuus täpsustas, et kooli kammerorkestril on kavas tutvustada Haapsalut ühes maailmalinnas.

Haapsalu muusikakooli Eesti Vabariigi 94. aastapäevale pühendatud kontsert

toimub Wiedemanni gümnaasiumi saalis 10. veebruaril kell 19.

Kavas: Haydn, Monti, Hays, Sisask, Kuusisto, Kapp jt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments