Lääne Elu paberleht 19. jaanuaril

Madiken

madiken@le.ee

Haapsalu linnavalitsuse maja võiks maha müüa ja siis rendile võtta, pakub linnapea Urmas Sukles. Foto: Katrin Pärnpuu
Haapsalu linnavalitsuse maja võiks maha müüa ja siis rendile võtta, pakub linnapea Urmas Sukles. Foto: Katrin Pärnpuu

•    Haapsalu linnavalitsus on valmis kaaluma linnavalitsuse hoone müüki, kui riik jätkab omavalitsuste vaenamist ega taasta majanduskriisi hakul kärbitud tulubaasi. Kriitiline seis on sundinud linnavalitsust vaagima ka pensionäride linnaliinibussis tasuta sõidu lõpetamist.

•    Lihula kogukond ponnistab gümnaasiumi allesjäämise nimel, muutes koolikeskkonda paremaks ja pakkudes õpilastele soodustusi nagu tasuta õppevahendid ja soodsam majutus. Lihula vald on valmis rasked ajad kas või oma rahakotist kinni maksma.

•    Liiklusohutusspetsialist Sirli Leier usub, et inimeste uusaastalubaduste hulka võiks kuuluda ka ohutu ja turvaline liiklemine. Iga tark liikleja saab olla kõigile teistele liiklejatele eeskujuks, võttes ise ette pisikesi samme turvalise liikluskeskkonna tagamisel.

•    Haapsalu koos Uuemõisa ja Paralepa alevikuga ning Virtsu kuuluvad suure üleujutusriskiga piirkondade hulka. Ohtude maandamiskavad peaksid valmima 2015. aastaks.

•    Swedbanki detsembri alguses välja kuulutatud otsus sulgeda 1. aprillist Virtsu sadamahoones asuv sularahaautomaat päädis teisipäeval rahvakoosolekuga Virtsu koolis. Pank pakub alternatiivse lahendusena välja pangabussi, kuid rahvas on valmis kõigeks, et automaat alles jääks. Pank on oma viimase otsuse aga langetanud.

•    Kultuurkapitali Läänemaa ekspertgrupp tunnustas 2011. aasta viit maakonnatasandil tublimat spordivaldkonna eestvedajat 320 euro suuruse preemiaga. Preemia pälvisid Matis Trei, Aigi Pardel, Aavo Tomingas, Kadri Lukk ja Rudolf Lumiste.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments