Majutusettevõtetele esitatavad nõuded uuenevad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saatis täna kooskõlastamisele eelnõu, millega uuenevad nõuded majutusettevõtetele, muuhulgas reguleeritakse esmakordselt ka spaateenuseid pakkuvate majutusettevõtete tegevust.

Alates määruse „Nõuded majutusettevõttele“ kehtima hakkamisest 2012. aasta juunikuust tohivad sõna ‘spaa’ oma nimes kasutada vaid need majutusettevõtted, kes pakuvad vähemalt määruses sätestatud miinimumpaketti spaateenuseid. Nendeks on kaks massaažiteenust, kaks veehoolitsust või basseini kasutamise võimalus, vähemalt kuuekohaline saun ja kaks iluteenust, mis ei ole samas saunateenused. Seni ei ole majutusettevõtete poolt spaateenuste pakkumist õiguslikult reguleeritud, kuid arvestades Eesti kuurort- ja taastusravi traditsioone ning tarbijate ootusi pakutavatele teenustele on see vajalik.

Senisest enam pööratakse uues määruses tähelepanu majutusettevõtetes peatuvate külaliste ohutuse tagamisele. Ühe uuendusena peab tulevikus kodumajutuses ja külaliskorteris, milles on kuni 10 voodikohta, määruse jõustumisest arvates olema igas majutusruumis autonoomne tulekahjusignalisatsiooniandur ning majutusettevõttes vähemalt üks 6 kg tulekustutusaine massiga esmane tulekustutusvahend. Praegu kehtivate nõuete kohaselt piisab elamus tegutseva kodumajutuse ja külaliskorteri puhul anduri olemasolust ühes ruumis kogu elamu peale. Enama kui 10 voodikohaga kodumajutusele ja külaliskorterile laienevad alates 1. jaanuarist 2013.a kõik ehitise tuleohutusnõuded, mida kohaldatakse majutusettevõtetele.

Senised nõuded majutusettevõtetele on muutumatuna kehtinud 2005. aastast. Majandustegevuse registri andmetel tegutseb Eestis üle 1600 majutusettevõtte.

Eelnõu väljatöötamisel osalesid muuhulgas Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, Eesti Turismifirmade Liit, Päästeamet, MTÜ Eesti Maaturism, MTÜ Eesti Kämping-Karavan ja Eesti Spa Liit.

Määruse eelnõuga saab tutvuda siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
juhuslik lugeja
11 aastat tagasi

Puhtast uudishimust hakkasin seda eelnõu lugema ja sain teada, et edaspidi peavad hotellitöötajad oskama eesti ja inglise keelt ning aastast 2014 peab kaheinimese voodi olema vähemalt 160 sentimeetrit lai.
Ühesõnaga mu jutu mõte on selles, et kui te eelnõu läbi lugeda ei viitsi ega sellest mingit normaalset uudisuppu, siis pole vaja üldse teha. Keda need kopeeritud majandusministeeriumi pressiteated ikka huvitavad.