Fortum müüb oma Eesti elektrifirma

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Fortum ja Imatran Seudun Sähkö sõlmisid täna, 20. detsembril lepingu, mille kohaselt ostab Imatran Seudun Sähkö  Fortum Elekter ASi, Fortumi allettevõtte Eestis.

Ühtlasi loobub Fortum oma osalusest Imatran Seudun Sähkö OYs, teatas Fortum pressiteates.

Ettevõte läheb uuele omanikule uuest aastast.

Fortum Elekter ASil on Läänemaal ja Viimsis 24 400 klienti. Ettevõtte käive oli 2010. aastal 15 miljonit eurot ja ta pakkus tööd 43 inimesele Haapsalus ja Viimsis.

“Investeering Fortum Elektrisse pakub meile võimaluse tugevalt kanda kinnitada Eesti liberaliseeruval elektriturul,” ütles Imatran Seudun Sähkö tegevdirektor Jorma Tapaninen.

“Fortum Elekter on hea kohapealse juhtimise, tugeva know-how ja väga rahulolevate klientidega ettevõte,” märkis Fortumi kontserni asepresident Ari Koponen. “Kuid oma 2010. aastal värskendatud strateegias oleme otsustanud keskenduda elektrijaotusärile Põhjamaades ja seetõttu me loobume Fortum Elektrist.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Läänlane
12 aastat tagasi

Praeguse tormiga tänan Fortumit hommikust õhtuni, kui kuulen, mis toimub Eesti Energia haldusalas. Varasemast tean küll, mis tähendas mitu korda aastas ilma elektrita olla.

kodanik
12 aastat tagasi

Fortum on igatahes väga kliendisõbralik ja kvaliteetset teenust pakkuv ettevõtte. Olen nii Haapsalus kui Ridala vallas, väiksemas maakohas elava inimesena väga rahul sellega, et kõik elektrikatkestused mis ca viimase 5 aasta jooksul, on olnud plaanilised. Vähemalt meelde küll muud ei tule. Teenindus kiire ja sõbralik. Ja hindade poolest on Fortum minu meelest küll parem,võrreldes Eesti Energia kummalise äri- ja hinnakujunduspoliitikaga.
Saab näha kuidas uus omanik Fortumi teenindusfilosoofia välja kannab 🙂 Loodame et jätkub samas headuses, inimesed siin kohapeal ju jäävad samaks.

fortum
12 aastat tagasi

on väga hea,elekter ka kõva tuulega olemas,erinevalt 6km eemal olevatest EE klientidest.

tohoh
12 aastat tagasi

et siiani on olnud pikka aega Läänemaal elekter ja teenustasud odavamad kui Eesti Energias ja pole mitmepäevaseid elektrikatkestusi nagu mujal Eestis ette on tulnud, on hull või?

Jah
12 aastat tagasi

Kardan ka, et asi läheb hullemaks. Kes ikka rahast loobub, mis korra juba jooksma on saadud … saab ainult veel rohkem tahta..

nojh...
12 aastat tagasi

Vahet pole, kelle käes see Fortum Elekter on, ega midagi odavamaks ikkagi ei lähe…