Lääne Elu paberleht 15. detsembril

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Foto: Katrin Pärnpuu
Foto: Katrin Pärnpuu

• Kasari luhta hakkab tulevast suvest niitma traktor, mis saab alla Eestis ainulaadsed,  Hollandist just Kasari luha tarvis  tellitud roomikud. Üle 117 000 euro maksvad roomikud on nii kallid, et Eestis ei ole neid seni kasutatud kusagil mujal. 

• Vahepeal sulgemisohus olnud Nõva päästekomando jätkab tegutsemist hoopis varasemast suurema päästjate arvuga, päästevõimekus kasvab ka Risti ja Lihula päästekomandos. Suvel avalikkuse ette lekkinud päästeameti analüüsis oli kavandatud 2012. aastal Läänemaal sulgeda Nõva ja Vormsi komando. Nüüd on otsustatud, et Läänemaal ei suleta ühtegi komandot. Vormsi puhul sai otsustavaks saareline asend. Et Nõva asub keset metsi ja soid, saab teda võtta samuti saarelise paigana ja see Nõva komando suuresti ka päästis.

• Kõmsi lasteaia hoolekogu korraldatud korjanduse ja õnneloosiga kogunes nii palju raha, et lasteaed sai tellida uued voodid ja need saavd 1. janauariks ka valmis.  Heategevusliku väljamüügiga pühapäeval jõululaadal koguti üle 70 euro, õnneloosiga 350 eurot.
1700 eurot maksvate voodite ostu toetasid ka eraannetajad ja Hanila Valla Toetusgrupp. Kogutud raha eest saab lasteaed osta kuus uut sahtelvoodit, kuhu mahub magama kokku 18 last.

• Arvamusküljel ütleb akadeemik Urmas Varblane, et Euroopa praegust kriisi võlakriisiks nimetada tähendab selle pisendamist. Tegemist on konkurentsivõime kriisiga, mis on toonud kaasa panganduskriisi, usaldusväärsuse kriisi ja lõpuks ka poliitilise kriisi. Lääne Elu avaldab Urmas Varblase ettekande, mille ta pidas teisipäeval riigikogus.

• Reedel avatakse kaubamaja uue osa teisel korrusel jahi-, kala- ja matkatarvete kauplus Outdoor.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments