Martna kool peab 175. sünnipäeva

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Laupäeval ootab Martna põhikool külla kõiki vilistlasi ja endisi õpetajaid, et tähistada 175 aasta möödumist kooli esimesest päevast.

Ümmarguse sünnipäeva üritused algavad 29. oktoobril kell üks spordivõistlustega, päris pidulik osa algab kell kuus aktusega.

"Lipud, mälestuskivid on juba eelmistest kordadest olemas," ütles Martna põhikooli direktor Tiit Aedmäe. "Seekord tuleb tavaline pidu, kus on aktus ja pärast saab tantsida Seelikuküttide järgi."

Martna põhikoolis käib praegu poolsada last. Kooli sünnipäevale tulekust on teada andnud 76 inimest, enamik vilistlased. "Eelmine kord oli kakssada inimest. Paistab, et seegi kord tuleb rahvast palju," ütles direktor.

Praeguse Martna kooli eelkäijateks on Kuluse, Putkaste ja Ehmja luteriusulised koolid ja hilisem Enivere õigeusu abikool.

Esimene nimestik koostati 2. novembril 1836. aastal Kuluse kooli õpilaste kohta, mis on ühtlasi praeguse Martna kooli asutamise aluseks. Seda kuupäeva loeb kool oma sünnikuupäevaks.

Hiljem hakati Kuluse kooli kutsuma Martna kirikumõisa maa järgi Martna kooliks. 1970. aastani töötas kool Putkaste mõisahoones, siis koliti praegusesse koolimajja Martna kiriku vastas teisel pool jõge.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments