Lääne Elu paberleht 1. oktoobril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lihula volikogu koosolek neljapäeval, 29. septembril. Foto: Arvo Tarmula
Lihula volikogu koosolek neljapäeval, 29. septembril. Foto: Arvo Tarmula

Lihula vallavolikogu koosolekul neljapäeval jäeti volikogu esimehe Tiina Lobja ettepanekul päevakorrast välja vallavalitsuse otsuse eelnõud sulgeda tulevast õppeaastast valla kolm väikekooli. Selle asemel võeti vastu otsus moodustada seitsmeliikmeline komisjon valla haridusasutuste tegeliku seisukorra ja arenguvõimaluste väljaselgitamiseks.

Tootsi Turvas tahab Niibi rabas laieneda

Tootsi Turvas taotleb keskkonnaametilt luba laiendada Niibis turbakaevandamise ala, sest praegu kasutada olev rabapind hakkab ammenduma. Tootsi Turvas soovib juurde saada 174 hektarit, aga seegi ei rahulda tehase vajadusi täiel määral. Niibi kaevandusala on praegu 238 hektarit. Laienemise vastased kardavad tulekahjusid ja kaevuvee rikkumist.

Veel on lehes juttu:

* Kolmapäeval oli Läänemaa vallavanemate ees regionaalminister Siim-Valmar Kiisler. Minister pidi aru andma teemadel tuletõrjekomandode sulgemisest kergliiklusteede rahastamiseni ning vahele, miks riik omavalitsustele raha ei raatsi anda.

* Ridala vallas Suure–Ahli külas asuv Uue–Vainu talu pälvis paari nädala eest Eesti ühe parima mahetootja tiitli, täpsemalt teise koha aasta parima mahetootja kategoorias. Uue–Vainu talu peremees Raido Raba ise ei arva kõrgest tunnustusest suurt midagi. On tükk aega vakka, ütleb küsimuse peale, mis ta tundis, et mis ta ikka tundis, ja on vakka edasi. Ta on üldse sõnakehv mees, selgub Kaie Ilvese portreeloost.

* Läänemaa Kunstivara MTÜ sai Kultuurkapitalilt toetust, et anda välja Läänemaa kunstialbumi teine osa.

* Riik on efektiivne maarahva kulul, leiab arvamusküljel kolumnist Arved Breidaks päästekomandode näite põhjal. Ka vabatahtlik päästekomando on maainimesele lisakulu, sest kuigi riik toetab vabatahtlikke varustusega, ei anna see tagasi kaotatud aega, mis kulub kadunud avaliku teenuse asendamisele. Ja suure tõenäosusega suurenevad maainimeste kulud hoonete kindlustamisel, sest kindlustusseltsidele ei jää vara hävimise riski suurenemine märkamata. 
 

Loe artikleid täispikkuses 1. oktoobri Lääne Elu paberlehest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments