Haapsalu toomkoor võitis Narvas kulddiplomi

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu luteri kiriku toomkoor võitis Narvas Maarjalaulude festivalil peaaauhinna ehk kulddiplomi.

Haapsalu koguduse esinduskoor esitas läinud laupäeval Narva Aleksandri kirikus peetud festivalil kolm Sirje Kaasiku laulu. Üks neist, rahvaluule ainetel loodud „Tere, tere, Maarjakene” oli kirjutatud just selle festivali tarvis.

Haapsalu toomkoori kõrval sai teise kulddiplomi Narva koguduse Alfa & Omega koor. Konkursil osales seitse kollektiivi, neid hindas esinduslik žürii: seal olid Ene Üleoja ja Piret Rips–Laul, Narva muusikaõpetajaid ja muusikuid Venemaalt. Igal osalejal tuli esitada kava, mis mahub 10–12 minuti sisse.

Laupäeval suures Aleksandri kirikus peetud konkurss käis publiku osavõtul, kuulajate seas oli ka üks haapsallane, kes oli sel ajal juhuslikult Narvas, märkis Kaasik.

Kaasik tunnistas, et suures kirikus oli akustiliselt raske laulda, sest koor on harjunud Haapsalu toomkiriku akustikaga, aga kogemus oli huvitav.

Narva Aleksandri kogudus korraldab Maarjalaulude festivali 2007. aastast. „Kolm aastat oleme osalemist kavandanud, aga sõit on kauge ja pole jõudnud,” tunnistas Kaasik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments