Eesti Post tõstab margi hinda

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Konkurentsiameti analüüsi kohaselt on Eesti Posti taotlus kirisaadetiste tasude kulupõhiseks muutmiseks põhjendatud, seega sai ettevõte loa lihtkirja saatekulu tõstmiseks 10 sendi võrra.

"Margi hind muutus viimati 2007. aasta juunis, seega on hind neli aastat olnud samal tasemel," kommenteeris Eesti Posti juhatuse esimees Ahti Kallaste. "Ettevõttel ei ole enam võimalik sellise hinnaga kvaliteetset postiteenust osutada. Viimase nelja aastaga on ainuüksi kütusekulud tõusnud ligi 50 protsenti. Eesti Post on riigi äriühing ja ei saa teenuseid osutades kahjumis olla."

Siseriikliku lihtkirja hind oleks ettepaneku kohaselt pärast hinnamuudatust 45 eurosenti. Sellega jäädakse üheks Euroopa soodsaimaks teenusepakkujaks. Näiteks on siseriikliku kirja hind Lätis 0,56; Leedus 0,45; Soomes 0,75; Rootsis 0,63; Norras 1.12 eurot. 

2010. aastal edastati Eestis keskmiselt 4,9 lihtkirja elaniku kohta aastas. 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments