Raimo Pullati raamat tutvustab Läänemerd viinamerena

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ajaloodoktor Raimo Pullat "Viinamerest" valitud kohti ette lugemas. Foto: Ilme Sepp
Ajaloodoktor Raimo Pullat "Viinamerest" valitud kohti ette lugemas. Foto: Ilme Sepp

Kahe maailmasõja vahel käis Läänemerel tihe salakaubavedu — alkoholi keeluseaduse tõttu kuiva kurguga jäänud soomlastele tulid appi teised rahvad ja 1930. aastatel armastasid salapiiritusevedajad öelda, et kui poleks Taani väinasid, oleks Läänemeri merre voolanud viina kangusega. Just viinakaubandust Läänemerel tutvustab teisipäeval kuursaalis esitletud Raimo ja Risto Pullati raamat „Viinameri”.

Raamatu esitluskoht oli omamoodi sümboolnegi, sest 1930. aasta septembris tabati kuursaali kõrvalt üks viinavedaja.

Ajaloodoktor Raimo Pullat, kes seni tuntud rohkem linnaajaloo uurijana, ütles, et raamatu kirjutamise mõte hakkas arenema pärast seda, kui tema politseinikust poeg Risto kaitses Riias doktoriväitekirja narkokaubandusest Läänemere maades. „Leidsin, et omaaegsel salapiirituseveol ja praegusel narkokaubandusel on sarnaseid jooni,” ütles Raimo Pullat.

Raamatus, mis nägi trükivalgust juba läinud aastal ning mida on juba esitletud mitmel pool Eestis, on autorid lahanud Eesti-Soome legaalset kaubandust, Soome keeluseaduse sündi, tutvustavad tähtsamaid piirituseveo firmasid ja piiritusekuningaid, piirituseveo geograafiat, võitlust salakaubanduse vastu ja palju muud.

Loe edasi laupäevasest Lääne Elust.

 

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Houston
8 aastat tagasi

I really liked your blog post. Keep writing.

ca insurance exchange Orange County
8 aastat tagasi

Wow, great post.Really thank you!

5 dollars
8 aastat tagasi

A round of applause for your article.Really looking forward to read more. Will read on…