Algas Suur-Holmi sadama süvendamine

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Meresüvendaja (13)Süvendaja Suur-Holmi sadamas. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu Suur-Holmi sadamas algas sadama süvendus, mille ajal tehakse sügavamaks ka 20 meetri laiune laevatee kõrval asuvasse Veskiviigi sadamasse.

Süvendamise järel asendatakse ujuvkaid uute monoliitkaidega, juurde tuleb 30 uut kaikohta, selgitas tööde käiku sadamaomaniku Evore turundusjuht Tiit Lillipuu. Üldse on siis Suur-Holmi sadamas sadakond kaikohta. Tehakse ka uus slipp, et oleks lihtsam veesõidukeid vette panna ja veest välja saada.

Lillipuu sõnul peaks süvendamine ja kaide paigaldamine lõppema navigatsioonihooaja alguseks. Jahisadmas algab liikumine tavaliselt juuni alguses. Kõrgaeg kestab jaanipäevast augusti keskpaigani.

Sadakonnast kaikohast peaks Lillipuu sõnul üldjuhul piisama, aga kui Haapsallu tuleb Muhu väina regatt, on hõivatud kõik kolm Haapsalu sadamat.

Mullu oli Suur-Holmi sadam suletud.

„Olime sunnitud sulgema, sest veeteede amet võttis kaid omavoliliselt välja,” ütles Lillipuu.
Lillipuu ütles, et tänavu on kavas avada ka restoran. Et läbirääkimised operaatorikandidaatidega käivad, ei saanud Lillipuu veel öelda, kes hakkab suvel sadama restoranis tegutsema.

„Kindlasti tuleb midagi head, aga peame enne mitme heaga läbi rääkima,” ütles Lillipuu.
Suur-Holmi sadam sai ettevõtluse arendamise sihtasutuselt 175 600 eurot väikesadamate toetust. Omanikud lisavad sellele 75 000 eurot.

Väikesadamate toetust said sel talvel Läänemaalt veel kolm sadamat: Veskiviigi 180 000, Dirhami 200 000 ja Virtsu 119 000.

Veskiviigi sadama projektijuht Urmas Pau ütles, et sadamas algab töö niipea, kui viimased hanked on lõppenud. Veskiviigi tahab samuti süvendada akvatooriumi, paigaldada uue slipi ja lisada kaikohti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Hea,et
9 aastat tagasi

…mõistus koju tuli. Aga ikkagi oli Siilatsi poolt seatemp Veskiviigi sadamasse viiv laevatee ujuvkaidega sulgeda….