Ideed, kuidas veeta lastega koos vaheaega

reklaamitoimetaja

reklaam@le.ee

Koolivaheajad on hea aeg, mil võtta aeg maha kogu perega ja teha midagi lõbusat. Praegu on paras aeg mõelda sellele, mida järgmisel koolivaheajal teha. Oleme sinu jaoks pannud kokku erinevaid ideid, kuidas vaheaega sisustada.

Foto: unsplash

Koolivaheajaks ei pea sõitma välismaale

Kuigi perereisid on koolivaheaegadel populaarsed ei pea sinna ilmatingimata minema, sest ka Eestis on palju põnevat ette võtta. Mängige üheskoos laste lemmikmänge, võtke ette üks vahva matk või veetke põnevat aega kodus. Ammuta inspiratsiooni siit!

Koolivaheaja tegevused toas

Juhul, kui saabunud on lühike koolivaheaeg, siis selle saab väga hästi sisustada ära ka kodus olles. Tegevusi tuleb valida lähtuvalt laste vanusest, huvidest, aga arvesse tuleb võtta ka aastaaega. 

 

  • Tubasteks tegevusteks on väga head erinevad mängud. Suuremate lastega koos saab mängida nii Aliast kui ka teisi strateegia mänge, väiksemate lastega saab läbi mängu õppida tähestikku või numbreid. Samuti mängida erinevad fantaasiarohkeid mänge: näiteks, kui lapse üheks lemmiktegelaseks on Star Wars-ist tuntud Yoda, siis on võimalik lavastada Star Wars seiklusrikkaid stseene ja kasutada selleks Yoda mänguasju. Pisemate lastega saab ehitada tekkidest onni ja selle sees meisterdada või raamatutega tutvuda. See on hea tegevus just jõuluvaheajal, et pärast lumes sumpamist aeg maha võtta ja rahulike tegevuste kõrvale nautida tassikest magusat kakaod.

  • Valmistage üheskoos süüa! Toidu valmistamine on hea tegevus, mida saab teha igas vanuses lastega, ka kõige pisematega. Oluline on lihtsalt valida tegevused, mis on lastele eakohased. Kõige pisemad lapsed, kes on umbes 1- kuni 2-aastased saavad hästi hakkama lastele mõeldud köögiriistade kasutamisega, millega saab hakkida kergemaid puuvilju nagu banaani või segada kokku erinevad koostisosasid. Suuremad lapsed saavad aidata ka teiste tegevustega; taina sõtkumise, küpsetamise ja kaunistamisega.

 

Leia tubasteks tegevusteks vajalikud vahendid ja erinevad mängud Kaup24 ja Hansaposti e-poodidest. Meilt saad mugavalt tellida nii laste lemmiktegelaste nagu näiteks Yoda, Käpapatrullide või teiste karakterite teemalisi mänguasju kui ka kõike vajalikku meisterdamiseks.

 

Koolivaheaja tegevused õues

Juhul, kui ilm lubab, siis tasub minna õue. Õues saab ette võtta nii mitmeid sportlikke tegevusi kui ka matkata looduses. Pange jalga rulluisud ja minge rulluisutama. Kui teile meeldib jalgrattaga sõita, siis minge avastage kodu lähedal asuvaid tänavaid. Oma koduaias või pargis saab koos avastada erinevaid taimi ja õppida neid tundma.

 

Lisaks erinevatele aktiivsetele tegevustele, saab ka õues võtta ette rahulikke ja arendavaid tegevusi ehk peaaegu kõike, mida muidu teeks ka toas. Ehitage üheskoos õunapuu alla vahva onn, kus lugeda muinasjutte või hoopiski mängige laste lemmikmänge. Õhtu saabudes, kui taevas on selge, võtke onn lahti, lebage tekkide peale ja vaadelge tähistaevast, et õppida tundma erinevaid tähtkujusid.

 

Koolivaheaja jooksul saab võtta ette palju vahvaid tegevusi – lähene sellele loovalt ja kaasa plaanide tegemisse ka lapsi. Head lõbutsemist!

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments