Haapsalus on virtuaalne avastusrada

Keskkonnaamet kutsub 14. aprillil tähistatava rahvusvahelise õuesõppepäeva ja alanud südamekuu puhul kõiki õue tärkavat loodust märkama ning tervist turgutama, kasutades selleks digitaalset rakendust Avastusrada.

Tänasest aprilli lõpuni on igas Eesti maakonnas avatud vähemalt üks „Liigu ja õpi avastusrajal 2019” virtuaalne rada, mille läbimist looduses toetab nutiseadme veebilehitsejas töötav rakendus. Igal rajal on 15 kontrollpunkti piirkonna loodus- ja kultuuriobjektide kohta.

Haapsalu avastusrada algab ja lõpeb lossiplatsil ning kulgeb piki lahekallast kuursaalist linnuvaatlustornini ja sealt läbi Krahviaia piiskopilinnuseni välja. Rajal on 15 kontrollpunkti ja selle läbimine koos küsimustele vastamisega võtab aega kuni tund.

Raja läbimiseks peab osalejal olema:

  • mobiiltelefon või tahvelarvuti (mis kasutab minimaalselt operatsioonisüsteemi iOS-versioon 8, Android 4.4 või Windows Phone 8.1)
  • mobiilne interneti ühendus (vähemalt 3 G kiirusel)
  • telefonis sisselülitatud GPS-moodul ja asukoha tuvastamine
  • e-posti aadress

Kuidas alustada:

  1. Mine lehele avastusrada.ee
  2. Vali LÄÄNE –> Keskkonnaamet Matsalu rahvuspargi keskus –> Liigu ja õpi Haapsalu Avastusrajal 2019
  3. Vajuta „Mängima”
  4. Registreeri end või oma meeskond mängu
  5. Vajuta lingile, mis saabub sinu e-postkasti
  6. Alustage raja läbimisega.

Radasid läbides peab olema tähelepanelik ning järgima liikluseeskirju. Kaardil on mängija tähistatud liikuva rohelise täpikesena ja punktid punaste täppidena. Kui mäng mingil põhjusel katkeb, siis tuleb avada uuesti Avastusraja poolt saadetud e-kiri ning klõpsata uuesti lingil. Tulemused kaotsi ei lähe ja mäng jätkub seal, kus ta pooleli jäi.

Rajad jäävad avatuks ka peale kampaania lõppemist, siis on taas kättesaadavad ka varasemate aastate Haapsalu avastusrajad. Samuti saab liikuda eelmiste aastate radadel Lihulas ja Penijõel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments