Algas Sten Roosi nimeline 27. muinasjutuvõistlus

Kaie Ilves

kaie@le.ee

2017. aasta võistluse võitjad (paremalt) Liisa Raavel, Mia-Mai Kalda ja Rhea Rosette Tüür, president Kersti Kaljulaid ning muinasjutuvõistluse algatajad Ants ja Ann Roos. Foto: Peeter Langovits.

Sten Roosi nimelise 27. muinasjutuvõistluse kuulutas välja Eesti lastekirjanduse keskus. Muinasjutuvõistlust on seni korraldanud haapsallased Ann ja Ants Roos. Tänavu suvel andsid nad teatepulga üle lastekirjanuse keskusele, kes kuulutaski nüüd esimest korda võistluse välja.

„Ann ja Ants Roos on keeletundlikud ja laste loovust toetavad inimesed, kes on loonud sisuka ja lastele huvipakkuva loomekonkursi,” ütles Eesti lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone. „Meil on rõõm ja au jätkata nii pika traditsiooniga ettevõtmist.”

Sten Roosi muinasjutuvõitlus on Soone sõnul ajaproovile hästi vastu pidanud – 27 aastat.

Tänavu suvel loobusid Ann ja Ants Roos muinasjutuvõistluse korraldamisest tervislikel põhjsutel. Peakorraldaja on nüüd lastekirjanduse keskus koos Eesti kirjandusmuuseumiga, kus arhiveeritakse aastate jooksul konkursile saadetud tuhanded muinasjutud.

Võistlusele oodatakse 11-15aastaste laste kirjutaud muinaslugusid pikkusega 1-2 lehekülge (A4 formaat). Muinasjutu teema võib kirjutaja ise valida.

Lood tuleb saata 14. jaanuariks märgusõna all „Steni muinasjutuvõistlus” meiliaadressil elk@elk.ee või ümbrikus lastekirjanduse keskusesse aadressil Pikk 73, Tallinn 10133. Tööle tuleb lisada muinasjutu autori nimi, vanus, kool ja klass.

Tulemused tehakse teatavaks auhinnatseremoonial lastekirjanduse keskuses tuleva aasta mais. Peale peaauhinna antakse välja mitu eriauhinda. Paremad jutud avaldab nagu ikka ajakiri Hea Laps.

Esimese muinasjutuvõistluse korraldasid Ann ja Ants Roos oma varalahkunud poja Steni mälestuseks 1993. aastal. Võistlus kuulutatakse alati välja 6. septembril, Sten Roosi sünniaastapäeval. Võistluse eesmärk on äratada lastes omaloominguhuvi, parandada väljendusoskust ja arendada loovust. 26. muinasjutuvõistlusel osales 239 last.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments