Sisemine tugevus hoiab Eestit

reklaamitoimetaja

reklaam@le.ee

Sisemine tugevus hoiab Eestit

Sisekaitseakadeemiasse on koondatud kogu riigi siseturvalisusega seotud õpe. Akadeemias õpivad tulevased politsei- ja piirivalveameti, päästeameti, 112 häirekeskuse, maksu- ja tolliameti, vanglateenistuse ning mitmete teiste sisejulgeolekuasutuste töötajad.

  • Meil on väga praktiline ja äge õpikeskkond
  • Sind ootab tervislik ülikoolilinnak ja tasuta sportimisvõimalused
  • Sisekaitseakadeemias saad oma ala eksperdiks

Miks õppida politseinikuks?

Sind ootab kindel tulevik ja garanteeritud tõelise tundega töö politsei- ja piirivalveametis.

Politsei tugevuseks on inimesed. Selleks, et Sina saaksid olla järgmine politsei tugevus, saad vajaliku hariduse ja praktilised kogemused sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledžist, kus õppetöö toimub Euroopa ühes silmapaistvamas ja modernsemas sisejulgeoleku õppehoones.

Suur osa tunde toimub väljaspool klassiruume: matisaalis, lasketiirus, kriminalistika laboris, taktikamajas, simulatsioonikeskuses või õppepiiril. Lisaks läbid erinevaid praktikaid.

Õpingute ajal on sulle tagatud tasuta ühiselamukoht ja söök nii Tallinna, Paikuse kui ka Narva õppekeskustes. Ka riietusele ei pea sa ise mõtlema, sest kadetina kannad esimesest koolipäevast politseivormi. Lisaks on sulle garanteeritud põhistipendium 300 eurot kuus, mida saad veelgi suurendada hea õppeedukusega, olles tubli sportlane ja muidu aktiivne.

Politseiteenistus, kolmeaastane rakenduskõrgharidusõpe

Politseiteenistuse õpe on praktiline ja paindlik ning osa õppest toimub digilahendustega õppekeskkonnas. Saad võimaluse rahvusvaheliseks koostööks, aga teha ka kõrgetasemelist teadust. Sisekaitseakadeemias saab sinust siseturvalisuse ekspert.

Kadetina õpid esmalt tundma seadusi ja olukordi, kuhu politsei sekkub. Treenid enesekaitset, füüsilise jõu kasutamist ja õpid käsitsema relvi. Harjutad isikuid kontrollima, võltsitud dokumente ära tundma, joobes inimesi ohjeldama, relvastatud kurjategijat kinni pidama ning tõkestama ebaseaduslikke piiriületajaid. Seejärel õpid lahendama seaduserikkumisi, koguma tõendeid ja määrama karistusi. Kolmandal õppeaastal keskendud kuritegude uurimise oskusele. Õpid, kuidas inimest üle kuulata, digitaalseid tõendeid koguda ja jälitust teha. Viimasel aastal saad valida, kas soovid süvendatult õppida piirkonnapolitsei, kriminaalpolitsei või piirivalve tööd.

Politseiametnik, 1,5aastane kutseõpe

Politseiametniku kutseõpe on samuti väga praktiline ning annab sulle teadmised ja oskused, mis võimaldavad kohe tööle asuda politsei- ja piirivalveametis patrullpolitseiniku või piirivalvurina.

Saad töötada vaheldusrikkas ja põnevas keskkonnas, hoida ja kaitsta oma piirkonna turvalisust, reageerida hädaabisündmustele, muuta liiklust turvalisemaks ning lahendada süütegusid. Piirivalvurina tagad korra piiril ja osaled otsingu- ja päästetöödel nii maal kui ka vees.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu
2 kuud tagasi

Ega see elu nüüd nii kehv ka pole,et peaks politseinikuks hakkama!