Kuumimad kodusisustuse trendis aastal 2024-too elamisse uus hingamine

reklaamitoimetaja

reklaam@le.ee

Kui kodu pole järsku enam sama õdus kui varem, on aeg teha sisutuses pisikesi, kuid efektseid muutuseid. Üks lihtsamaid viise oma kodu uuendamiseks ilma remondikuuri ette võtmata on sisustuse uuendamine – ka väikesed muutused, nagu kardinate vahetus ja uus vaip, võivad varem kõledana tundunud ruumi muuta mõnusaks pesaks, milles saab pärast pikka tööpäeva lõõgastuda ja mõnusalt aega veeta. Toome välja mõned trendikamad viisid, kuidas muuta oma korter või maja tavalisest eluruumist millekski eriliseks.

Osta omale (märkamatu) kodusisustuse superstaar

Kas oled tähele pannud, et mõned kodud on palju hubasemad kui teised, kuigi nende sisustus ei ole kuidagi eriline? Selle taga võib seista pisike ja sageli märkamatu, kuid ootamatult suurt efekti andev aroomilamp. Stiilne aroomilamp on korraga nii sisukujunduselement kui ka meeldiva lõhna levitaja – lampi saab lisada eeterlikku õli või aromaatset vaha, mida soojendab altpoolt tavaline teeküünal. Küünlaleegi soojuse mõjul hajub aroom toas laiali ning toas ringlev õhk on tunduvalt meeldivam kui varem. Keraamilisi aroomilampe on erinevate kujundustega, seega leiad kindlasti just Sulle meeldiva värvi, kuju ja suurusega aroomilambi, mis suudab maskeerida kõikvõimalikud kõrvalised lõhnad.

Aroomilambi sagedane kasutamine võib kaasa tuua ka heaolu parandava efekti – regulaarne eeterlike õlide kasutamine on traditsioonilise india meditsiini ajurveeda üks alustalasid ning aroomiõlide regulaarsed kasutajad väidavad, et nende elukvaliteet ja tervis on tänu aroomiteraapiale paranenud. Siiski puuduvad usaldusväärsed teaduslikud uuringud aroomiteraapia tervist parandavate efektide kinnitamiseks.

Lisaks aroomilampidele võid mõnusalt hubase efekti saada ka lõhnaküünalde põletamisega – sageli pakuvad lõhnaküünlad laiemat aroomide valikut kui eeterlikud õlid.

Lase loodusel võimu võtta

Üks kuumimaid 2024 aasta kodusisustustrende on roheluse tuppa toomine – lisaks kaktustele aknalaual võid oma magamistuppa või elutuppa tuua ka mõne suurema potitaime, nagu draakonipuu või näiteks lopsaka sõnajala. Aastakümne vahetusel trendiks olnud minimalism hakkab otsi kokku tõmbama ning üks lihtsamaid viise oma minimalistliku kodusisustuse värskendamiseks ja eluruumide õdusamaks muutmiseks on eluruumidesse potitaimede toomine, kuna sellega jääb ära vajadus põhjalikuks remondiks.

Nii teaduslikud kui sotsioloogilised uuringud on näidanud, et toataimede rohkus on vaimsele tervisele ja hea tuju hoidmiseks kasulik, seda eriti Eestimaa pikkade talvede ajal. Lisaks vaimse tervise toetamisele pakuvad toataimed ka õhukvaliteeti parandavat efekti – taimed seovad süsihappegaasi ning vabastavad fotosünteesi käigus hapnikku.

Kui Sul on tubased koduloomad, pea taimede valikul kindlasti ka silmas nende ohutust lemmikloomade tervisele. Üldiselt peetakse nii kassidele kui koertele ohututeks taimedeks orhideesid, erinevaid palmiliike, sukulente ja peperoomiaid.

Värvide mäng toob ellu rõõmu ja sära

Eestlane kipub kodu sisustamisel eelistama tagasihoidlikke, pastelseid, looduslähedaseid värve – oleme ikkagi madala temperamendiga rahvas. Kui Sinagi oled oma kodusisustuse disaininud hallides, helerohelistes ja pruunikates toonides, on kirev plakat seinal, eredavärviline vaip, kirjud kardinad ja padjakatted imeline viis tuua neutraalsena mõjuvasse tuppa veidi särtsu ja iseloomu.

2024.  aastal on põhiliseks sisekujundustrendiks julged mustrid ja kirkad värvid – selle eest võib suuresti tänada 2023. aastal maailma vallutanud filmi “Barbie” – seega kui oled veel kahtleval positsioonil, heida muremõtted peast ning julge oma kodu muuta stiilsemaks kui kunagi varem!

Kodusisustuse muutmiseks on palju erinevaid võimalusi, alates seinale piltide riputamisest kuni mööbli väljavahetamiseni. Kui soovid oma kodu tuunida ilma suuri väljaminekuid tegemata või oma kallist aega oluliselt kulutamata, võid kaaluda eespool antud näpunäiteid. Kui uued kardinad või potitaimed ei anna oodatud efekti, tuleb teha põhjalikumaid ümberkorraldusi, kuid alusta siiski väikestest muutustest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments