Anvar Samost: konkurentsivõime kadu: Eestis uus, Euroopas vana mure

Anvar Samost. Foto: erakogu

Anvar Samost. Foto: erakogu

Olen alates 1990. aastate algusest päris palju turistina Ameerika Ühendriikides käinud. Olid ajad, kus see oli Eestiga võrreldes väga kallis lõbu.

Mida aasta edasi, seda väiksemaks muutusid siiski erinevused hindades. Kümmekond aastat tagasi oli näiteks Floridas juba Eestiga võrreldes päris odav turist olla.

Ja teistpidi – oma esimesel pikemal USA reisil 1992. aastal kohtasin Georgia osariigis üsna rikast meest, kes rääkis silmi pööritades sama aasta kevadel aset leidnud elu esimese Euroopa reisi muljeid, eelkõige sellest, kui kallis oli tema vaates Pariisis ja Roomas kõik olnud. Aga viimastel aastatel on vaatamata kiirenenud hindade kasvule Eestis USA eest ära liikunud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
huvitav
7 kuud tagasi

kes meie immigrantidest taksojuhtidele ja toidukulleritele siin konkurentsi pakuvad

Vot siis
7 kuud tagasi

Eestis uus… ju siis kapitalistlik majandussüsteem hakkas siin kehtima alles eile ja ostujõud ning raha väärtus on kirjatsurale midagi uut:) Inimlik lollus on meie ühiskonna hääbumise põhiprobleem ning kolumnistide kvaliteet on selle ere näide.