Lihtsad ideed oma vannitoa kaunistamiseks

reklaamitoimetaja

reklaam@le.ee

Vannitoa uuendamine ei nõua tingimata palju raha. Lihtsad nipid võivad sinu vannituba taaselustada, jäädes samas ka rahakotisõbralikuks. 

Olenemata sellest, kas tood looduse vannituppa väikeste toataimedega, vahetad välja oma rätikud ja leiad uue ja põneva mustriga vannitoavaibad või lood koguni galeriiseina, mis esitleb sinu isikupära, lihtsad kosmeetilised muudatused võimaldavad uuendada vannitoa välimust ka väikeste kuludega.

Lihtsalt lisa värve

See on hämmastav, mida uus värvikiht võib vannitoa kaunistamiseks teha. Seinte ja lagede jaoks tasub investeerida hallitusevastasesse värvi, mis on küll pisut kallim, kuid keskmise suurusega vannitoa jaoks pole palju värvi ka vaja. Kasuta akendele privaatsuse lisamiseks mattklaasiefektiga pihustusvärvi.

Vaheta vana riistvara välja

Vannitoas on palju riistvara, sealhulgas kapinupud, käterätikuivatid ja valamusegistid. Pühenda osa oma eelarvest nende osade täiendamiseks. Uus riistvara võib lisada vannitoale palju sära. Vananenud sisekujunduse elemendid võid uuendada, kui vahetad kollase poleeritud messingi õliga hõõrutud pronksi, traditsioonilise nikli või mati messingi vastu. 

Samuti võid täiustada valgustite välimust, tunnet ja funktsiooni, vahetades klassikalised põhitõed välja jämedamate, stiilsemate ja isikupärasemate lahenduste vastu. Samamoodi nagu ehted kaunistavad riietust, muudavad stiilsed valgustid tavalise vannitoa millekski eriliseks.

Vaheta valgustus

Alahinnatud viis oma vannitoas luksusliku ilme saamiseks on muuta valgustust muutes kas valgustit ennast või selle paigutust. Vahetamine ei pea olema kallis. Riputa näiteks väike lühter tualettlaua kohale, et luua uus keerukas fookuspunkt või asenda peegli ümber olevad suured lambipirnid siledate lambipirnidega, et tunda kohest värskust. Kui paigaldad lakke valgustid, mida saad reguleeritava lülitiga hämardada, toob see pikkadesse vannis veedetud tundidesse rahu.

Lisa uus vaip või aknakatte

Väiksemad detailid võivad mõnikord avaldada suurt mõju. Pehmenda vannitoas levinud kõvad servad lõbusate kangaste ja pehmete vaipadega. Kui renoveerid duši või vanniga vannituba, vali privaatsuse huvides valgust varjav aknaviimistlus ja otsi niiskust taluvaid materjale. Teise võimalusena võid valida julge mustrite kombinatsiooni dušikardina ja vaiba kombinatsioonina.

Kaunista vannituba taimedega

Mõnikord vajab vannituba ainult väikest uuendust. Toataimede lisamine on lihtne ja odav viis väikese ruumi värskendamiseks. Olenemata sellest, kas lisad põrandale suure maotaime või tualettruumi lillevaasi, lisavad taimed ruumile tekstuuri ja värvi. Lisaks armastavad taimed sinu vannitoas viibida ja toovad siseruumidesse looduse rahustava kvaliteedi.

Eemaldatav tapeet

Vannitoa kaunistamine eemaldatava tapeediga on lihtne ja odav viis uue värvi ja mustri saavutamiseks. Lisaks muudab see vannitoa muutmise lihtsaks, kui see disain sulle enam ei meeldi. Otsi kuuma- ja niiskuskindlaid tapeete, et vältida koorumist ja hallitust. Kanna ühele seinale eemaldatav tapeet efektse aktsendi saamiseks või kata kogu vannituba tapeediga, et see oleks isikupära täis.

Loo galeriisein

Suundu oma kohalikku vanavarapoodi ja leia väikesed raamitud kunstiteosed või pildid, et luua oma galeriisein. See odav vannitoa kaunistamise idee võimaldab sul tuua ruumi isikupära ja iseloomu, ilma et peaksid tegema kulukaid renoveerimistöid. Proovi järgida ühtset värviskeemi ja leia palju erksaid detaile, et värskendada neutraalset vannituba. Kui galeriisein sinu stiiliga ei sobi, vali sama efekti saavutamiseks üks suur kunstiteos.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments