Valitsus eraldas ligi miljon eurot punamonumentide eemaldamiseks

BNS

Lääneranna valla teisaldatud punamonumendid. Foto erakogu

Valitsus otsustas neljapäevasel istungil eraldada valitsuse reservist kaitseministeeriumile 916 000 eurot punamonumentide avalikust ruumist eemaldamisega seotud tegevusteks ning 60 000 eurot riigikantseleile avalikus ruumis asuvate okupatsioonivõimu sümbolitega hauatähiste ja mälestusmärkide teisaldamisega seotud tegevuste kulude katteks.

Reservieraldusest kaitseministeeriumile on plaanis katta kulud, mis on seotud ebasobivas kohas asuvate sõjahaudade ümbermatmist, neutraalsete hauatähiste valmistamist ning sobimatute monumentide teisaldamist ja vahetamist, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Riigikantseleile eraldatakse raha monumentide töörühmaga seotud kulude katteks, mis sisaldavad neutraalse hauatähise loomist, alamtöörühma liikmete tasustamist, töörühma ja alamtöörühmade töö tehnilist teenindamist ning Narvas toimunud teisaldamistega seotud hilisemaid renoveerimistöid.

Töörühm alustas hauatähiste ja mälestusmärkide kaardistamisega 2022. aasta juulis. Esmalt kaardistati Eesti avalikus ruumis asuvad okupatsioonivõimu sümbolitega hauatähised ja mälestusmärgid. Kogutud materjalide põhjal täpsustati katastrikoodide täpsusega asukohad ning monumentide omandisuhted. Töörühmas osalenud eksperdid andsid iga monumendi kohta hinnangu, mis võttis arvesse monumendi ajaloolise, kultuurilise ja kunstilise väärtuse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Jah, igale poole on neid miljoneid vaja mõttetult loopida! Selle asemel võiks osta riigi kaitseks relvastust.
Või näiteks tugevdada elektriliine et inimesed ka selle kalli elektrita nädal aega ei peaks olema.
Väga mõttetu ja abitu on see meie riik praegu.

raha
1 aasta tagasi

nagu raba kõikjal vedelemas, eriti põhjatu on see riigikantseleil