Tegevused, millega kevadele hoog sisse lükata

reklaamitoimetaja

reklaam@le.ee

Kevad on lõpuks ometi käes! On aeg unustada külm ja sageli karm talv ning oodata sooje ja päikesepaistelisi päevi. Puude õied, värske soe tuul ja esimeste lindude laul äratab nii ümbritseva looduse, loomad ja loomulikult ka inimesed talveunest üles. Külma talve ajal kipuvad paljud inimesed aktiivsed tegevused õues unustama ja eelistavad jääda pigem koju, et tunda end soojalt ja mugavalt, veetes aega kodus olevates seadmetes erinevaid mänge mängides või Tonybet kasiino pakutavat meelelahutust nautides. Kuid pärast paar kuud kestnud diivanil istumist ja televiisori vaatamist tunnevad kindlasti paljud, et on aeg end talveunest üles raputada ja taas asuda aktiivselt liikuma, et sellest omakorda uut inspireerivat energiat saada. Sooja ja päikesepaistelise ilmaga on lausa lust välja minna kuid paljude peas kerkib küsimus, et mida siis õues ometi teha?

                                                        Pildi allikas: Pexels.com

Taasavasta võimalused aktiivseks liikumiseks

Loomulikult on matkamine nimekirjas esikohal. Pärast pikka talve on lõpuks ometi aeg külastada mägesid ja künkaid kevadise seikluse jaoks. Matkamisega alustamine on arvatust tunduvalt lihtsam, tuleb vaid kott pakkida ja välja minna, et külastada tuttavaid radu või miks mitte proovida leida mõni uus ja põnev matkarada. Matkama minna võib üksi, koos sõprade või perega või liituda mõne kohaliku grupi organiseeritud matkaga. Kes ei taha teha midagi ekstreemset ja nõudlikku, kuid soovib siiski aega veeta looduses, siis tasub kaaluda võimalust minna telkima. Ja kevad on selleks ideaalne aastaaeg, kui ilm ei ole veel liiga külm ega liiga kuum. Tuleb lihtsalt vajalik varustus, toit ja riided kokku pakkida ning ongi olemas võimalus suunduda paariks päevaks loodusesse. Kui aga napib aega ja tahtmist terve päeva või rohkemgi õues veeta, võib õues viibimiseks minna lihtsalt kohalikku parki pärastlõunaseks piknikuks. Iga pikniku juurde kuulub korv koos lõunasöögiga ja tekk, millel istuda, ning suurepärane ajaveetmise viis värskes õhus ongi valmis. Ilusa ilma korral on hea idee külastada ka lähedal asuvat parki koos sõprade ja perega või kasvõi üksi, et veeta paar tundi head raamatut lugedes päikese käes.

Alusta taimekasvatusega rõdul või aias

Taimede ja seemnete istutamine on suurepärane kevadine tegevus, mis on põnev tegevus nii iseendale kui ka pere teistele liikmetele. Kui kasvatada ise erinevaid taimi, ürte ja köögivilju, on ka palju suurem tõenäosus, et need moodustavad olulise ja tervisliku koha toidulaual. Taimede kasvatamine ja nende eest hoolitsemine võib olla lõbus ja hariv tegevus ka laste jaoks. Nad avastavad palju uusi toredaid teadmisi nagu näiteks, et päikesevalgus, vesi ja muld on vajalikud selleks, et taimed saaksid hästi kasvada. Tänapäeval ei ole enam vaja omada suurt maa- või aialappi selleks, et tegeleda taimekasvatusega. Järjest populaarsem on erinevat taimede kasvatamine korteri rõdul, aknalaual või toanurgas. Suurlinnades on väga populaarseks saanud kõrghoonete katustele rajatud rohelised katuseaiad.

Vaata avatud silmadega ringi looduses

Igapäevaselt kiire elutempo, rutiin ja töö- ning koolialane stress koos üleminekuga talvest kevadesse kutsub paljudes inimestes esile väsimust. Miks mitte lubada sellisel juhul enda ellu natuke kosutavat rahu ja vaikust? Hea võimalus segamatu rahu ja vaikuse nautimiseks on proovida mõnes looduskaunis kohas läbi viia linnuvaatlust. Linnuvaatlus on eriliselt põnev piirkonnas, kus on palju puid, siis on õnne näha mitmeid erinevaid linnuliike, kes üldjuhul puude otsa enda pesa on kevadel rajanud. Linnuvaatluse käigus on võimalik teha pilte erinevatest lindudest ja proovida neid siis hiljem piltide põhjal kodus tuvastada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Metsaelanik
1 aasta tagasi

Austraalias on tõepoolest kevad.

haige kana
1 aasta tagasi

keniaalsed mõtted, eriti see talveunest ärkav inimene, kas ta käppa ka talvel imes, jämejalas vist lahtiste uste päev

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  haige kana

Tere! Kus palatis teie olete?

mitte
1 aasta tagasi

teie palatis nr.6