Elektri keskmine börsihind kerkib esmaspäeval 177 euroni

BNS

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Elektri keskmine börsihind kerkib esmaspäeval Eesti hinnapiirkonnas 177,02 euroni megavatt-tunni eest, pühapäeval oli päeva keskmine hind 113,65 eurot.

Kõige odavam on elekter öösel kella kahest kolmeni, kui megavatt-tunni hinnaks kujuneb 88,40 eurot.

Kallimad tunnid jäävad esmaspäeva hommikusse, kella seitsmest kerkib tunni hind 400 euroni ning kõrgeim on see kella kaheksast üheksani, kui jõuab 424,08 euroni megavatt-tunnist. Lõuna paiku langeb hind taas alla 200 euro ning õhtutundidel jääb see ligikaudu 140 euro ümbrusesse.

Soomes tõuseb päeva keskmine hind veidi üle kahe euro võrra 100,74 euroni, Lätis ja Leedus ligi 160 euro võrra 275,23 euroni megavatt-tunnist.

Lõppeval nädalal oli keskmine hind Eestis 141,71 eurot megavatt-tunni kohta. Soomes oli nädala keskmine hind ligikaudu 123 eurot megavatt-tunnist ning Lätis ja Leedus jäi see 360 euro lähedale.

Eesti hinnapiirkonnas mõjutasid hinna kujunemist Eesti-Läti vaheliste 330-kilovoldiste ülekandeliinide hooldustööd, mis viisid Eestis hinnad tavapäratult madalaks. Nädal varem kujunes Eesti hinnapiirkonnas keskmiseks hinnaks 298,47 eurot megavatt-tunnist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Homme
1 aasta tagasi

kolin tagasi koopasse. Kõrini mulle tsivilisatsioonist!

Kilplased
1 aasta tagasi

Kuna elekter on kõige odavam öösel nii kl. 2-6-ni, siis peab elu ümber sättima selle järgi: valitsus ja Riigikogu esimeses järjekorras hakaku tööle öösel ja teised nende järgi- koolid, lasteaiad, haiglad, hooldekodud, tööstused jne.

Kilplased
1 aasta tagasi
Reply to  Kilplased

Elagu Reformierakond!

Jevgeni.com
1 aasta tagasi

Ja tuleb hakata jälle elektrit ja sooja varastama nii et vahele ei jää🤪

....
1 aasta tagasi
Reply to  Jevgeni.com

seda sa oskad.

Ccp
1 aasta tagasi

Soodsam kui universaalteenus 🙂

Jevgeni.com
1 aasta tagasi

Need aferistid tuleb kahemehesaega juppideks saagida alates Eesti Energia juhtkonnast, siis ehk hakkab olukord lahenema🥰

Jevgeni.com
1 aasta tagasi
Reply to  Jevgeni.com

Muidugi elusalt ja ilma tuimestuseta 😜

Ja seejärel
1 aasta tagasi
Reply to  Jevgeni.com

valime ustavalt oravaid tagasi. EKRE on ju poetagused.

juhhei
1 aasta tagasi

Täiesti absurdne olukord,õnneks on meil lagi pandud 4000 euri. Vägev

Maailmarekordid
1 aasta tagasi
Reply to  juhhei

vajavad saavutamist! Ei mingeid hinnalagesid!!!

....
1 aasta tagasi
Reply to  juhhei

see on megavatt tunni hind ju! Mis absurdne?

En.
1 aasta tagasi
Reply to  ....

To …. : Sest kui jagada 4000€/mWh 1000-ga saaksime kWh hinnaks 4€. Kes lülitab talvel sisse 2kW elektriradika maksab 1-tunnise täisvõimsuse eest 8€. Ma ei süvenenud, kas 4000€ sisaldab ka ülekandetulusid jm. makse. Ei pruugi. Tegu võib olla nö. puhta elektri hinnaga.
Et saada võrdluspunkti elektri hinnast, tasub meelde jätta, et 1-faasilise 2kW elektrigeneraatori bensiinikulu 1 kWh tootmiseks on 450gr. Mis omakorda tähendab, et tänaste bensiinihindadega saab aianurgas podiseva generaatoriga 1h 2kW-st võimsust kätte 2 euroga, mitte 8€-ga nagu börs tipptunnil pakub.

kui
1 aasta tagasi

kogemata langeb , näidatakse protsente, kui tõuseb manipuleeritakse teiste ühikutega, statistika õpetaja rääkis alati, et kõige parem musta valgeks rääkimise aine, tasub hästi selgeks õppida.

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  kui

Nii on, eelmine ndl langes hind midagi üle 100% kokku…