Nädal tõi Läänemaale seitse koroonaviirusega nakatunut

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Nädala jooksul analüüsiti 141 läänlase koroonaviiruse teste, millest seitse ehk 4,97% olid positiivsed.

Üle Eesti analüüsiti nädalaga 8935 koroonaviiruse testi, millest 787 osutusid positiivseteks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 102,7. Sama ajaga on Läänemaale lisandunud 21 nakatunut. Eestis keskmiselt on näit 121. Kõrgeim on näit Raplamaal (147,2), madalaim Valgamaal (39).

„Üle 60-aastaste inimeste haigestumus vähenes ca 7% võrra,“ selgitas terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp ja lisas, et nakatamiskordaja R tõusis 0,97 peale. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase keskmine.

Viimase seitsme päeva keskmine COVID-19 tõttu hospitaliseeritute arv tõusis 3,8 peale. Esmaspäeva hommikuse seisuga viibib haiglas 97 inimest, millest 28 juhul vajavad patsiendid hospitaliseerimist sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Nädala jooksul lisandus kümme surmajuhtumit vanuses 36-93 kellest kaks olid vaktsineerimata. Haiglaravi peaks sel nädalal minema alla 90.

Nädala jooksul manustati 1250 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 245. Lisa- või tõhustusdoosi saanud 459 812 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,7%.

SARS-CoV-2 viiruse sisaldus reovees on endiselt valdavalt mõõdukal tasemel, 80% proovidest püsivad kollase piires. Kõrgeim viiruse tase oli Kilingi-Nõmmel, Laagris ja Pärnus, kõige madalam Kohtla-Järvel, Paides ning Valgas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments