Kuidas leida voodipesu, mis oleks parim nii sulle kui ka keskkonnale?

reklaamitoimetaja

reklaam@le.ee

Milline on parim voodipesu? Kas selleks on komplekt, mis lihtsalt sobib kokku sinu kodu interjööriga, mis naha vastas nii hellitavalt pehme või mis aitaks ära hoida allergiaid ning mis ei koormaks samal ajal ka loodust?

Tihtipeale me ei pööra tähelepanu sellele, mis materjalist voodipesu me kasutame. Sageli on inimeste ainuke soov, et voodipesu oleks pehmest materjalist. Tegelikult oleneb materjalist nii mõndagi – see, millist materjali me kasutame, mõjutab meie heaolu ning seda ka kaugel tulevikus. Näiteks on tegelikkus see, et läbi kasutatava materjali võivad imbuda vähesel määral kemikaalid, millega on voodipesu töötluses pestud, meie kehasse, mis võivad tekitada vähki. Samamoodi kasutatud voodipesu lihtsalt prügikasti visates ei pruugi materjal lagunedagi, mis omakorda keskkonda reostab.

Millist materjali siis eelistada?

Tavapoodidest võib leida palju polüestrist ja muudest kunstkiududest valmistatud voodipesusid, mis on küll taskukohased, kuid mille materjal õige pea pesus kokku tõmbab või värvi kaotab. Lisaks sellele võib polüesterkangas higistama ajada. Kui oled üks neist, kes ärkab hommikuti higisena, siis on see märk sellest, et peaksid vaatama voodipesumaterjalide poole, mis ei lähe niiskeks, vaid on hingavad ja suudavad oskuslikult niiskuse kehast eemale juhtida.

Kui pead oluliseks ka oma naha ja juuste tervist, siis kindlasti eelista satiinist või siidist materjale. See avaldab vähem mõju nahale ning on ka uuritud, et siidist või satiinist voodipesu aitab ära hoida kortsude teket ning juuste katkiseid otsi.

Eelista allergiavaba ja keskkonnasõbralikke materjale

Õnneks pööravad tänapäeval inimesed aina enam tähelepanu sellele, et kasutatavad materjalid ei sisaldaks keemilisi ühendeid, mis võiksid allergiaid tekitada ning mingil viisil meid ümbritsevat keskkonda mõjutada. Allergia võib väljenduda nii nahaärrituses kui ka kinnises ninas. Kui sul esineb selliseid sümptomeid, siis tasub esimese asjana vaadata, et sinu voodi, padi, tekk ja voodilinad oleksid allergiavabad, sest voodis veedame me iga päev kuni kolmandiku oma ajast, seega on oluline, et sinu puhketsoon oleks 100% allergeenidest puhas.

Kui sinu nahk on keskmisest tundlikum või otsid magamistuppa voodipesu, mis oleks tõepoolest pehme, naha vastas õrn ja keskmisest siidisem, siis soovitame proovida TENCEL™ kangast valmistatud voodipesu.

TENCEL™ voodipesukomplekt ülimat mugavust ja on erakordselt vastupidav, superimav ning hell sinu kehale ja nahale. TENCEL™ kanga tekstuur on väga sarnane siidile. See on tugevam kui viskoosist kangas, soe nagu vill ja samal ajal pehmem kui puuvillast kangas. TENCEL™ kiude segatakse sageli ka teiste enamkasutatavate kiududega (nt vill, puuvill või polüester), andes seeläbi tootele TENCEL™ kangale ainulaadsed omadused ja pehmuse.

Pööra tähelepanu voodipesu hooldusele

Kindlasti tuleb ka oma uut voodipesu hooldada. Paljud puuvillast valmistatud voodipesud kipuvad pesus palju kortsu minema ning ega kuivati olukorda kahjuks ei paranda. Kortsus ja kare voodipesu ei ole aga naha vastas üldsegi mugav. Materjali võib väga kergelt rikkuda ka vale hooldus – seepärast on oluline pöörata tähelepanu voodipesu sees olevale sildile, kus antud märgid ütlevad, mis temperatuuril ja kuidas pesu pesta võib.

Samal ajal ei pea sellepärast muretsema, kui tegu on satiinist voodipesuga. Näiteks on Dreamsville voodipesu võrreldes teiste voodipesudega kordades hügieenilisem ning seetõttu ei pea seda nii tihti pesema kui puuvillast materjali. Lisaks soovitame pesumasinal eelistada delikaatset pesuprogrammi.

Miks valida Dreamsville voodipesu? 

Dreamsville on Eesti ettevõte, kelle eesmärk on panustada inimeste unekvaliteeti keskkonnasõbralike ja kvaliteetsete toodetega. Et pakkuda sulle veelgi paremaid unetooteid, Et pakkuda sulle parimaid unetooteid, lõime käed Lenzig AG TENCEL™ kaubamärgiga ja tõime turule Dreamsville’i Fresh satiinist voodipesukomplekti, mis tagab sulle värskuse ja puhtuse igaks ööks.

Taimset päritolu TENCEL™ Lyocell satiin omab kõiki eelpool mainitud kasulikke omadusi. Lisaks on see ülimalt pehme, looduslikult antibakteriaalne ega vaja hügieenilisuse tagamiseks nii sagedast pesemist kui näiteks puuvillane voodipesu. Lisaks sobib see materjal hästi ka tundliku ja ärritunud nahaga inimesele.

Samuti on meie Lyocell voodipesul Oeko-Tex®-i sertifikaat, mis tõendab, et tootmisprotsessi käigus ei ole kasutatud kahjulikke kemikaale. See tähendab, et see on ohutu ja parim nii sulle, sinu kaaslasele või sinu perele.

Muideks kasutatakse tootmise käigus 95% vähem vett kui puuvilla tootmiseks. See tähendab, et ainuüksi ühe Dreamsville’i voodipesukomplektiga aitad sa maailmas säästa 20 000 liitrit vett. Lisaks vajatakse voodipesu tootmisel pea 77,5% vähem haritavat maad kui puuvilla puhul. Aita meil säästa puutumata loodust ja puid. Seisame koos selle eest, et tulevik oleks roheline ka meie järeltulevate põlvede jaoks.

Teeme unest Sinu supervõime – vali voodipesu, mis aitab ka maailma päästa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments