Väike ventilaator ja nutikad nipid aitavad seljatada kuumad suvepäevad

reklaamitoimetaja

reklaam@le.ee

Väike elektriline ventilaator on sulle abiks, kui ilmad on niivõrd palavaks läinud, et toas on pea võimatu olla. Paljud mäletavad mõne aasta tagust suve, mis üllatas paljusid eestlasi suure kuumalainega. Kuumus oli niivõrd suur, et nii ventilaatorid kui konditsioneerid olid poest ära ostetud. Kuidas olla valmis järgmiseks sellisteks kuumalaineks? 

Soeta väike ventilaator

Väike ventilaator ei ole abiks mitte ainult kuumadel suvepäevadel, aga ka siis, kui tunned, et soovid ruumi värsket õhku. Ventilaator paneb ruumis õhu liikuma ja toob värske ja mõnusa tunde. Väike ventilaator on ideaalne seade, mida hoida enda kontorilaual või elutoa nurgas. Siis, kui tunned, et soovid jahutust, lülita ventilaator sisse ja naudi õhuringlust.

Ventilaator on niivõrd kompaktne seade, et seda on lausa kerge kaasas kanda. Kui lähed suvilasse, võta see kaasa. Kui soovid veeta mõned tunnid oma kaunis aimajas, võta ventilaator kaasa ja jahuta end selle ees. Lisaks on ventilaator hinnasõbralik ost, mis saab kindlasti mitu korda aastas sisse lülitatud, sest neid päevi, mil toad võivad muutuda üpriski palavaks, võib tulla aina enam ette. Kliendileht portaali kaudu leiab alati palju häid ventilaatorite pakkumisi.

Liigu vähe ja puhka

Väga palavatel suvepäevadel tasub planeeritud aiatööd või teised füüsilist pingutust nõudvad ülesanded pausile panna, sest üleliigne kuumus väsitab meie keha. Hoia päev vabana ja puhka. Lesi kasvõi ventilaatori ees, kui see annan sulle parema tunde. Kasta end vahetevahel jaheda dušši alla või mine suplema mõnda lähedal asuvasse veekogusse. Kindlasti ära unusta õues kanda mütsi ja juua vett!

Hoia aknad ja uksed suletuna

Lülita oma väike ventilaator tööle ja sulge kõik aknad ja uksed, et sealt ei tuleks sisse sooja õhku. Tihti soovivad inimesed sellises olukorras need hoopiski avada, aga tegelikult ei ole see üldse mõistlik tegu. Ava aknad ja uksed siis, kui lähed magama. Lase terve öö vältel enda toal tuulduda.

Pane kinni kõik kardinad ja ka rulood

Päike soojendab meie toas olevat õhku, mistõttu tuleb selle tuppa kiirgamist vähendada. Siin aitavad sind hästi rulood ja kardinad, mis tuleks sulgeda, et vähendada päikesest tulenevat kuumust. Leia kodus kõige jahedam ruum ja veeda seal aega. Haara kaasa oma väike ventilaator ja naudi mõnusat briisi.

Tarbi piisavas koguses vett

Kuumusega kaotame palju vedelikku, mistõttu tuleb vett juua enam kui tavapärastel päevadel. Hoia alati enda läheduses veepudelit ja tarbi vett. Kui tavapäraselt soovitatakse juua vähemalt 8 klaasi vett päevas, siis kuumadel suvepäevadel suurenda seda kogust julgesti. Vett saad ka mitmetest toiduainetest, näiteks arbuusist, kurgist, melonist jt palju vett sisaldavatest puu- ja juurviljadest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kummaline maailm
1 aasta tagasi

Pigem painab eesti rahvast küsimus, kuidas seljatada aasta 9 kuu külmad päevad.