Katarine Rosalie: epistel meeleavaldustest ja pühast võitlusest

Katarine Rosalie. Illustratsioon: Karel Rahu

Katarine Rosalie. Illustratsioon: Karel Rahu

Armas rahvas, häda ja pimedus on laskunud maale, aga teie silmad on pimedad! Õudus ja õnnetus voogavad põhjast lõunasse ja idast läände nagu must muda, aga teie isegi ei märka, et olete sellesse uppumas! Valitsus lõhestab teid igatpidi, nagu oskab, kihutab venna üles venna vastu ja pojad isade vastu, naised meeste vastu ja, mis kõige hullem, haiged tervete vastu!

Aga teie, kes te istute rahumeeli oma soojades tubades tagumikke laiaks – te isegi ei mõista seda, vaid kiidate kaasa omaenda hukatusele; lalisete nagu rumalad lapsukesed veel oma piinajatele takka, korrutades nende valesid ja õigustades nende tumedaid tegusid! Ja universum nutab teie pärast.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
En.
2 aastat tagasi

Riigijuhid on omastkohast prohvetlikud. Ühed vaenulikud preestrid ütlesid muiste: surgu parem üks kui me kõik. Ja organiseerisid süütu inimese justiitsmõrva. Surmatu sünnist hakati hiljem lugema ajaarvamist ja teda Lunastajaks pidama. Eestis tõdes president Rüütel, et inimesed reisivad liiga kiiresti ja liiga suurte hulkadena. Lapsesuu? Tänaseks ‘naudime’ juba teist aastat üleilmse reisimishulluse kibedaid vilju, mh. mässe… Üks naispresident lehvitas riigimajas loosungit: sõna on vaba (küll selleks, et süüdimõistmata isikut alandada) aga ennäe, sõna ongi nüüd vaba ja igaüks võib Toompeal sõneleda, ka võimureid halvustades… Hiljutisim ‘ohtlik’ ütelus kõlas president Kariselt, kes tahtvat, et eestlastest saaks tark rahvas. Akadeemiliselt tark? Aga mis… Loe rohkem »

Läänlane
2 aastat tagasi

Ega need niinimetatud protestijad eesotsas selle tohmi Varroga vist ise ka ei saanud aru mille vastu protestiti.Nagunii ju veebruari lõpuks kaovad vaktsiinipassid ära.Aga noh lärmata ju vaja.

Tubli
2 aastat tagasi
Reply to  Läänlane

Sa, läänlane ütleksid sama ka 1980ndatel Hirvepargis protesteerijate kohta, et Nõukogude liit ju laguneb ise, mis te lärmate

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  Tubli

Leidsid ka võrdluse – Hirvepargis seisti õige asja eest, siin kasutab üks fanaatik lihtsalt oma kohtlaseid jüngreid enda huvides ära.

Indrek
2 aastat tagasi
Reply to  AVS

Kas sul on pädevus, etväita mis on õige asi? Äkki eksid!

Madis
2 aastat tagasi

Lamemaalased said ikka korralikult kotid taha… Sellepärast ka vaikus eetris.
Ahmivad puhast Eestimaa õhku Kremli ahvid

diktaator
2 aastat tagasi

hea humoritslik lugu.
provokaatorid on häbis

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi

Kas mingi emane kivirähk?

feministide ajastu
2 aastat tagasi

Jah, tabasid täppi.

Madis
2 aastat tagasi

Lambakari tundis ennast ära… Sellepärast see Lamepealiste vingumine ja kiun

Madis
2 aastat tagasi
Reply to  Madis

peaks velskri juurde aja kinni panema

Järjekordne
2 aastat tagasi

ämber Lääne Elult.

Ei midagi uut siin ilmas
2 aastat tagasi

LE on osa Reformierakonnale ustavast meediast. Sellised valitsust kaitsvad ning kiitvad, tõde moonutavad ilkuvad ja sildistavad tekstid teisitimõtlejate suhtes, on tüüpilised totalitaristliku- autokraatliku võimu puhul. Seda kõike on Eesti rahvas juba näinud nõuka-ajal.

NIMI
2 aastat tagasi

Kuidagi kallutatud tunduvad jah need LE artiklid!
Või siis silmaklappidega inimeste kirjutatud?
Üks hea leht avaldaks ikka mõlema poole arvamusi.
Muidugi kahju, et oleme oma väiksel Eestimaal üldse
kahe pooleni jõudnud. Üksmeel oleks parem kui selline ühiskonna lõhestatus kui praegu on.