Loovad ideed uue hobiga alustamiseks 2022. aastal

reklaamitoimetaja

reklaam@le.ee

Vaba aja teadlikult veetmine võib olla keeruline, eriti kui sul on kalduvus seda lihtsalt niisama veeretada. Täiskasvanuna endale uue hobi leidmine võib hõlmata palju katsetamist või hulga pühapäevi, mis veedetakse ühekordselt toimuvate tegevustega.

Kui sul pole kirge tegevuste vastu, mis ei ole konkreetselt produktiivsed, võid vajada mitut katsetust paljude erinevate hobidega. Siin on mõned näpunäited endale huvitava tegevuse leidmiseks.

 

  1. Mine tagasi oma lapsepõlve

Oma lemmikajaviidete meelde tuletamine ei tähenda tingimata nende täpselt uuesti tegemist. Kui sulle meeldis näiteks lapsena spordiga tegeleda, võid leida meelelahutust spordile ennustamises või kasiinomängude proovimises, mida võimaldab Betsafe kasiino.

 

  1. Proovi midagi täiesti uut

Kui sul on raskusi leida kohta, kust alustada, ava end uutele võimalustele ja vaata, kuidas sa neile reageerid. Sageli võib mõne lihtsa asja tegemine, nagu käsitöö- või spordipoes ringi käimine, panna sind edasi mõtlema. Küünlate või kauni savinõude komplekti füüsiline nägemine võib sinus nende ise tegemise vastu huvi tekitada.

 

  1. Proovi hobi, mis on vastupidine sinu ootustele

Proovi midagi, milles arvad, et sa poleks hea. Pole midagi paremat kui enda üllatamine ja kui oled siiski selles hobis tõeliselt kohutav, saad vähemalt enda üle naerda. Võid nii endas lõpuks avastada ande, mille olemasolust sa ei osanud aimatagi.

 

  1. Leia tegevus, mis paneb sind end unustama

Proovi mõelda millelegi, mis paneb sind unustama päeva stressi ja mured. See peaks olema tegevus, mis aitab sul lõõgastuda. Tihti on füüsiline hobi, mis nõuab pingutust, näiteks trenn või aiatöö, suurepärane mõtteid rahustav tegevus. Õues töötamine või muu füüsiline pingutus võtavad palju energiat, andes sellega sulle võimaluse keskenduda oma tegevusele ja mitte mõelda millelegi muule.

 

  1. Tuleta meelde varasemaid hobisid, mille oled ehk unustanud

Võib-olla oli sul juba hobi, kuid oled selle tänaseks unustanud. Mõnikord võivad meie hobid olla nagu projektid ja me ei mõista, et neist võib saada ka pikaajaline, aeglaselt arenev tegevus kogu eluks.

Sõna otseses mõttes vaata oma kodus ringi ja mõtle, kas sul on mõni unarusse jäetud hobi, mida oled alustanud, kuid mida pole veel lõpetatud. Kas sulle meeldis näiteks eelmisel matkal pildistada, kuid pole pärast seda mõelnud lihtsalt oma lõbu pärast saanud kaamerat kätte võtta?

 

  1. Märka, mida sa armastad poest endale meeleheaks osta

Kas on mõni asi, mida sa lihtsalt ei saa ostmata jätta iga kord, kui poes käid? See ese võib olla sinu järgmise hobi jaoks hea vihje. Kas vaatad alati uusi raamatuid? Proovi ise midagi kirjutada. Kas otsid alati poest paksu ja pikka salli? Miks sa ei koo ühte lihtsalt ise? Sinu ostutšekid võivad sisaldada vastuseid, mida otsid.

 

  1. Leia tegevus, mis paneb sind end produktiivsena tundma

Mõnel inimesel võib olla raskusi tühiste ülesannetega, millel pole muud eesmärki kui lõbu. Tead seda tunnet, kui oled kinos või naudid pikka poeskäiku ja mõtled: “Ma peaksin selle asemel tegema midagi produktiivset.” Kui proovid saavutada produktiivsuse eesmärki või elada lihtsalt efektiivsemalt, kasuta seda energiat ja muuda oma hobi nendele kriteeriumidele vastavaks.

 

  1. Mine sõbraga hobijahile

Tead, kuidas on palju raskem hommikul kell 7 algavat treeningut tühistada, kui pead seal oma sõbraga kohtuma? Sõbra kaasamine oma hobi otsimise teekonnale aitab kindlasti seda teekonda ka jätkata. Peale treenimise on veel palju hobisid, mis on suurema hulga inimestega koos tehtuna palju paremad. Võib-olla lood oma grupivestlusega hoopis ühise kokandusklubi, kus igaüks vastutab õhtusöögile roa toomise eest?

 

  1. Otsi radikaalselt teistsugust hobi

Heida pilk erinevatele huvidele ja tegevustele, mis sinu elus juba olemas on, ning vali endale uus hobi, mis avardab sinu maailma. Kas paned kunsti palju energiat? Proovi hoopis midagi teaduslikumat, näiteks õlle valmistamist, või füüsilist, näiteks siseruumides kaljuronimist. Kas veedad palju aega korralike ja korrapäraste tegevuste tegemisel? Proovi midagi uut ja väga segadust tekitavad. Näiteks pritsimise meetodiga maalimist.

 

  1. Proovi hobi, mis paneb sind tundma enesekindlalt

Hobis eneseväärikuse leidmine on raske ülesanne, kuid kui sinu ainus eesmärk on leida tegevus, mida tehes tunned end hästi, saad oma fookust pisut kitsendada. Kui proovid erinevaid hobisid, küsi endalt milliseid tundeid need sinu tekitavad. Kas olete küpsetamises loomulik talent ja suudad maitsetega inimestest emotsioone tekitada? Küpseta siis oma sõpradele ja tuttavatele julgesti. Kas oled kalligraafias andekas? Saada oma sõpradele ja perele omatehtud kaart, et oma annet näidata.

Kokkuvõtteks võib öelda, et kui tegeleme hobiga, milles oleme head, oleme keskendunud millelegi positiivsele ja välisele, mis võib olla hea võimalus põgeneda oma sisemonoloogi eest. Täielikult pühendumine hobile parandab sinu enesehinnangut, sest sinu ajus aktiveerub mängu, rõõmu ning uudishimu osa, mitte sinu aju hinnangute ja eneseanalüüsi osa.

Töövälisel ajal tegevuse leidmine, mis paneb sind särama, võib tunduda iseenesest hiiglaslik ülesanne, kuid tasub alati endale leida midagi, mis paneb sind tundma loominguliselt ja iseseisvalt.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments