Reoveeuuring näitab koroonaviiruse taandumist

Tartu ülikooli juhitava reoveeuuringu sellenädalased tulemused näitavad, et koroonaviiruse kogus on nädala jooksul kõikjal Eestis märgatavalt vähenenud. Seejuures on olukord jõudsalt paranenud ka seni muret valmistanud Kagu-Eestis.

Haapsalus ja Lihulas levib reoveeuuringu järgi koroonaviirus mõõdukalt ehk mõlemad kohad on kaardil märgitud kollasega

Pea kõigi Eesti suuremate asulate reoveeproovides on viirusekogus kahanenud mõõdukale tasemele. Olukord on tuntavalt paranenud ka veel nädala eest rohke viirusekogusega silma paistnud Põlvas ja Tõrvas. Päris viirusevabu piirkondi kuskil siiski veel pole. Uuringu juhi, Tartu ülikooli antimikroobsete ainete tehnoloogia professori Tanel Tensoni sõnul võib nüüd üsna julgelt öelda, et kolmas, valdavalt deltatüvest põhjustatud nakkuslaine on taandumas. „Sellele viitab tõsiasi, et näeme viirusekoguse järsku langust üle Eesti, nii suuremates kui ka väiksemates asulates. Esimesi viirusekoguse vähenemise märke oli näha umbes nelja nädala eest. Võimalik, et seejuures mängis olulist rolli umbes samal ajal koolides alanud massiline testimine, mis aitas nakkuse levikule piiri panna,“ rääkis Tenson. Samuti rõhutas ta vaktsineerimise tähtsust viiruse leviku pidurdamisel.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz