Raamatukogus saab printida koroonatõendeid

Andra Kirna

andra@le.ee

Koroonatõend. Foto: Kaire Reiljan
Vakstineerimistõend. Foto Kaire Reiljan

Raamatukogud on tulnud inimestele vastu, pakkudes abi koroonatõendi väljaprintimisel.

Haapsalu raamatukogu pearaamatukoguhoidja Kersti Branti sõnul on neil lugemissaalis selline võimalus olemas. „Näiteks möödunud nädala kolmapäeval oli vaja 32 tõendit välja printida ja reedel 15,” rääkis ta.

Branti sõnul paljudel koroonatõendite printimine nii kiiresti ei lähegi. „On selgunud, et väga paljudel on ID-kaardi PIN-koodid kadunud, kaardid aegunud või vaja uusi sertifikaate,” selgitas pearaamatukoguhoidja. „Tuleb välja, et aitame riigil oma dokumendisüsteemi korrastada,” muigas ta.

Inimesed, kelle dokument pole korras, vaja sertifikaate uuendada või uusi PIN-koode, saadavad raamatukoguhoidajad politsei- ja piirivalveameti Haapsalu teenindusbüroosse ehk politseimajja.

„Kui saadame inimese politseimajja neid asju uuendama, tulevad meie juurde tagasi. Mulle tundub, et lihtsam oleks see tõend kohe teenindusbüroos välja printida – oleks inimestel vähem muret ja jooksmist,” imestas ta.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments