Anvar Samost: presidendivalimiste tavad alles kujunevad

Anvar Samost. Foto: erakogu

Anvar Samost. Foto: erakogu

Erinevalt riigikogu valimistest ja kohalikest valimistest on presidendivalimiste tavad Eestis välja kujunemata ning toimuvad iga kord täiesti erinevas võtmes.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Kaos on juba selles,et meil on tohutult palju muidusööjaid ! Nii väikesele riigile president koos kogu selle institutsiooniga,igasuguseid MTÜ`sid mis kui puugid imenud ennast riigipiruka külge,ametnike küllus kellel pole aimugi mida vasak käsi teeb kui paremaga alla kirjutab jne.
Miks ei ole siiani sisseviidud riigi toetuse sõltuvust erakondadele laekunud liikmemaksudest? Ansip olles peaminister kiitles häbitult,et tema pole pikemat aega liikmemaksu maksnud ?
Samuti tuleks vaadata kuhu ja mille nimel me sõtta tormame ja mida sellest pidevast hirmutamisest ja sõjahüsteeriast rahvas arvab ?

99,9%
2 aastat tagasi

rahvast see eputamine ei puuduta üldse, järelikult pole seda kirbutsirkust ka meile vaja

Otsevalimine, kui üldse
2 aastat tagasi

Justnimelt kaos ongi käes, ja oli seda juba eelmisel nn valimisel, kui valimisest sai määramine. Lahendus on siin väga lihtne, s.o. rahva poolt presidendi otsevalimine.
Veel parem oleks see institutsioon kaotada. Hetkel on olemas võimalus kõige hullema tekkeks, et praegune marksistide poolt määratud olend jätkab..

see
2 aastat tagasi

mõttetu relikt on jäänuk väikerahva suurusehullustusest ja see tuleb lihtsalt likvideerida, tegevus näeb välja nagu tib l ade ajal külvivoliniku jõuga paika panek