Haeska taluõuel käib jänesepesakond

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Rajakaamera silma jäänud pesakond. Urmas Lauri

Tuulingu talu õuele Haeskas koguneb taas üle viie aasta jänesepere.

Tuulingu talu peremees Ants Ale kirjeldas, kuidas kella poole üheteistkümne paiku igal õhtul saabuvad üksteise järel jänesepojad, kogunevad ühte kindlasse kohta, toimetavad esialgu isekeskis ja hakkavad siis ühes kindlas suunas vahtima. Sealtpoolt saabub lõpuks jäneseema, kes hakkab poegi toitma.

„Igal õhtul sama kellaaeg ja sama koht,” ütles Ale.

Sama sündis Tuulingu talu õuel viis aastat tagasi, seekord aga käib pesakondi koguni kaks. Ühes on viis, teises 12 poega, kes ootavad õhtusööki.

Ale sõnul on ümbruskonnas jäneseid palju ja külaelanikud märkavad neid aegajalt ikka. „Mine tea, ehk on nad kõik need viis aastat õue peal õhtueinet ootamas käinud, aga ei ole tähele pannud,” ütles Ale.

6. augustil andis Ale teada, et pojad küll kogunevvad, kuid ema neid enam toitma ei ilmu –lapsed on arvatud täiskasvanuks ja peavad ise hakkama saama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mede
2 aastat tagasi

õue peal on kärbseid näha

Arvos
2 aastat tagasi
Reply to  mede

Ning kommentaarimus on aeg-ajalt lollakaid näha, kes enda arvates teevad head nalja.