0

Pesev robottolmuimeja: milline valida?

Avatar

riina.simmer

riina.simmer@gmail.com

Kevadkoristuse võtmes on aeg taas üle vaadata oma koristusseadmed, et koristada veelgi nutikamalt. Viimasel ajal on eriti populaarsust kogumas nutikad robottolmuimejad, mis teevad kogu töö Sinu eest – Sina vaid puhka ning tegele muude oluliste asjadega. Küll aga on turule juurde tekkinud aina enam erinevaid ja uusi mudeleid, seega võib igal inimesel tekkida küsimus – millise peaks siis valima? Siit leiad paar nippi, mis muudab sobiva valimise lihtsamaks.

Milline on Sinu kodu?

Millised pinnad on Sinu kodus? Kas tegu on täispuidust põrandatega? Kui paksud on vaibad ning kas Sinu kodus on palju treppe? Kas Sul on koduloomi, kes ajavad palju karva? Need on vaid mõned küsimused, mille vastuseid aitavad leida õigete funktsioonidega seadme. Kui Sul on suur maja, siis tasub pöörata tähelepanu ka aku mahutavusele, et robot jõuaks ühe korraga puhtaks teha kogu maja. Kui Sinu kodu põrandat katab peamiselt vaip, siis suure tõenäosusega märgpesu funktsiooni isegi ei vaja.

Navigeerimine

Soodsamad mudelid koristavad enda nägemise järgi ning ei taju takistusi – näiteks kui ette tulevad trepid või kapid. Need mudelid kergelt põrkavad takistusele otsa ning liiguvad mujale. Uuemad ja funktsionaalsemad mudelid tajuvad kõiki takistusi ning oskavad neid vältida. Lisaks õpivad need ajaga tundma Sinu kodu ning teavad, kuidas Sinu kodus liikuma võiks, et vältida just neidsamu takistusi. Kui Sinu kodus on näiteks treppe, siis tasub just tähelepanu pöörata sellele, et tolmuimejal oleksid vastavad sensorid, mis aitavad roboti võimalikku kukkumist vältida.

Ühendatavus teiste seadmetega

Maksimaalse efektiivsuse ja mugavuse jaoks veendu, et robotit oleks võimalik kontrollida läbi oma telefoni. Muidugi võid alati ka roboti alles koju jõudes tööle panna, kuid robottolmuimejate üks peamine võlu ongi see, et kodu on puhas juba siis, kui töölt koju jõuad. Pealegi, kes ikka peale pikka ja väsitavat tööpäeva veel koristada jõuab? Robottolmuimeja peseb põrandad kenasti puhtaks Sinu eest ning samal ajal eemaldab ka kogu tolmu.

Veekonteineri suurus

Kindlasti peaksid arvestama ka seda, et kuigi märgpesu funktsioonita robottolmuimeja on ise üsna automaatne ning tähelepanu ei vaja, siis mopifunktsiooniga roboti puhul pead veekonteineris olevat vett ise vahetama, loputama moppi ning muudki. Hea pesev robottolmuimeja peaks suutma koristada ära kogu ruumi vaid ühe veekonteineri täiega. Nii ei pea Sa muretsema selle pärast, et peaksid roboti keset tööd peatama ning ise konteinerit taas täitma. Eriti tüütu on see siis, kui Sind ennast pole kodus, kuid samas tahaksid, et koju tulles oleks põrand juba pestud ja puhas.

Mopi niiskustase

Vee pealelaske kiirusest oleneb mopi niisutamine. Erinevad pinnad vajavad erinevas koguses vett, mispärast on oluline vastavalt sellele ka läheneda. Targemad robottolmuimejad oskavad ise mopi niisutamist lõpetada, kui tolmuimeja on oma töö lõpule viinud. Lisaks sellele peaks pesev tolmuimeja suutma teha korraga nii tolmuimemist kui ka märgpesu – nii ei pea Sa muretsema, et peaksid laskma tolmuimejal teha veel maja peale ühe ringi, kuid teisel eesmärgil.

Disain

Kuna robottolmuimeja on seade, mis toimib kui sisustuselemendina, siis tasub tähelepanu pöörata ka selle disainile. Millised värvid ja disainilahendused sobiksid Sinu koduga kokku? Lisaks vaata üle ka tolmuimeja mõõtmed nagu kõrgus ja laius. Seejärel mõtle kodus olevate kappidele, diivanitele ja muule sarnasele- kas tolmuimeja mahub nende alla, et pesta ära ka mööblialused? Kindlasti pööra veel tähelepanu ka teistele näitajatele nagu imemisvõimsus, laadimiskiirus ja muule, millest oleneb roboti kasutajamugavus.

Märgupesu režiimid

Robot võiks suuta kaitsta põrandat ka üleliigse niiskuse eest, mida tagavad mitmetasemelised veeregulatsioonid. Mitmed erinevad režiimid aitavad leida sobiva märgpesu vastavalt pinnale. Näiteks minimaalne pinna märgumine sobib hästi laminaadist ja veetundlike kattekihtide puhul, keskmine ja maksimaalne režiim sobivad aga koridoride, vannitubade ja koridoride jaoks. Kindlasti pööra tähelepanu ka tolmuimemise režiimidele – osad sobivad väiksema tolmu imemiseks, kuid näiteks juuksekarvad ja suurem praht vajavad juba võimsamat režiimi.

Eelarve

Robottolmuimejate hinnad varieeruvad – Sa võid maksta vähem kui 200 eurot või rohkem kui 1000 eurot. Pea meeles, et uhkema disainiga ja nutikamate funktsioonidega mudelid on reeglina kallimad. Seega on oluline läbi mõelda, millised funktsioonid ja disaini aspektid on Sinu jaoks olulised ning mille saad jätta tähelepanuta. Samas kui armastad kvaliteeti ja mugavust, siis tasub investeerida robottolmuimejasse, mis täidab kõik Sinu soovid ja eelistused. Õnneks on võimalik leida kõrgtehnoloogilisi mudeleid ka veebipoodidest, kust leiad sageli erinevaid sooduskampaaniaid ja pakkumisi, mis aitavad säästa veelgi. Näiteks leiad mitmekülgse ja soodsa valiku Kaup24.ee veebipoest.

 

Uus tehnoloogia võimaldab meil aina enam avastada uusi seadmeid, mis muudavad meie elu palju lihtsamaks ning mis aitavad säästa ka aega. Kui oled otsimas ka enda koju nutikaid seadmeid, mis muudaksid igapäevased koristus- ja majapidamistööd mugavamaks, siis leiad laia valiku siit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz