Lääne Malevlane: rühma Kiired ja Lahedad tegemistest

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

????????????????????????????????????
Kotkaretkel. Foto Maris Esko

Olen kodutütar rühmas Kiired ja Lahedad, mille liikmeks astusin esimeses klassis. Kodutütreks olemine on mulle õpetanud koostöö tegemise oskust, orienteerumist, esmaabi andmist, looduse tundmist, metsas ellujäämist ning samuti õpetanud hindama oma kodumaad. Meil toimub pidevalt erinevaid ettevõtmisi ja kooskäimisi.

Sellel aastal oleme osalenud rannarootslaste merelaagris, mägramatkal, järgupäeval ja oma rühma metsalaagris. Rannarootslaste merelaager oli suvel Topul. Et tegemist oli merelaagriga, siis kõige enam õppisin mereohutust, veest päästmist, kala puhastamist ning muidugi veel rohkem teistega koostööd tegema.

Septembris oli Linnamäe ümbruses Mägramatk. Matka eesmärk oli harjutada koordinaate määrama ja kaardi järgi orienteeruma. Alguses läks meie meeskonnal üllatavalt hästi, aga suutsime keset päeva siiski ära eksida. Mõned meie võistkonna liikmed tahtsid vahepeal alla anda, aga võtsime end ikka kokku ja jõudsime lõppu nagu teisedki. Mägramatk õpetas, et orienteerumisel tuleb olla väga hoolas ning jälgida, et kaarti loetaks õigesti.

Järgupäev ja metsalaager toimusid oktoobris. Kodutütrena ja noorkotkana on võimalik teha läbi 6 järku. Järkudeks õppimine algab tagantpoolt ettepoole. Kui teed kuuendat järku, oled sa alles algaja, aga kui esimest, oled juba kogenud kodutütar või noorkotkas, kes on eeskujuks noorematele. Mina teen viimaseid samme IV järgu täitmisel.

Metsalaagrit Kiltsis korraldas meile I järgu praktilise tööna Katarina Sits rühmast Liblikad. Esmalt jagati meid telkidesse, mille ülespanek enam nii keeruline ülesanne olegi. Õppimise kohaks oli selles laagris telgivalve – see tähendas, et pidime öö läbi telgiahju kütma ja tuld valvama. Eelnevalt selgitas Raigo Õiglas meile ohutusreegleid ja andis näpunäiteid, kuidas kõike õigesti teha. Esimesel õhtul valmistasime laagrilipu, mida hiljem ka valvama pidime. Lõkke ääres kuulasime suuremate kodutütarde muljeid rännakutest, samuti põnevaid muinasjutte ning laulsime ühiselt kitarri saatel. Teisel päeval saime lasta vibu ja õhupüssist, harjutasime meeskonnatööd, läbisime takistusrada, mis lõppes trosslaskumisega. Sel päeval tegutsesime koos lapsevanematega.

Koondused ja laagrid on meie jaoks alati väga oodatud üritused.

Annabel Kaasik

rühm Kiired ja Lahedad

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments