Ministeerium jätab Läänemaa kiire internetita

SA Läänemaa juht Anu Kikas. Foto Arvo Tarmula

Oktoobri keskpaigas pöördus sihtasutus Läänemaa väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Raul Siemi poole, sest kiire internetiühenduse programm jätab toetusprogrammi kinnitatud sideettevõtja puudumise tõttu valdava osa läänlasi ilma võimalusest toetust saada.

Minsteerium vastas SA Läänemaa pöördumisele küll sel nädalal, kuid mingit selget vastust sealt ei tulnud. „Ega see vastus ütle mitte midagi,” ütles SA Läänemaa juht Anu Kikas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Paul
3 aastat tagasi

Kus on nüüd meie riigiametnik Suur, pea liivas!

Kummaline maailm
3 aastat tagasi

Kellele seda kallist juhtme otsas netti vaja? Muide, keegi ei kasuta nt enam lauatelefoni (peaagu). Täna on 4G kiirus OK, varsti tuleb 5G, siis 6G…

ehh sind
3 aastat tagasi

waifi´ga ei saa kõiki asju saja protsendi kindlusega ära teha, on olukordi kus siiski vajalik väga kindel ühendus ja seda praegu veel ilma juhtmeta ei saavutata.

Kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  ehh sind

Milliseid asju ei saa juhtmevaba võrgus ära teha?

internet
3 aastat tagasi

ma ei saa aru kas sa oled l-ll või mängid seda? linnas maksab sinu kallis juhtme nett 23 eurot. kiiruseks 100/100. näita mulle 4g mis garanteerib sulle sama kiiruse, sama kvaliteedi juures SAMA hinnaga! – on ikka juhmakuleenud siia sattunud.

Kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  internet

Mis mõte säärasel kiiruse tagaajamisel on? Filmid jms jooksevad üle 4G ludinal, 5G ei ole mägede taga. Hajaasustuse piirkonnas maksab kaabliga liitumine 199 eurot + kuutasu ning selle otsas kinni istudki, juhtmeotsa juba suvilasse, reisile või mujale kaasa ei võta.

Kummaline maailm
3 aastat tagasi

Täpselt samal põhjusel, miks lauatelefonide asemele on tulnud mobiiltelefonid, muutub tulevikus mõttetuks traadi otsas internet. Ok, valguskaabel korrusmajades on veel mõistetav, kuid selle vedamine iga metsatalu juurde on absurdne, seda enam, et on olemas edukalt toimiv ja odavam alternatiiv – mobiilne internet. Seetõttu on valus vaadata, millist ressurssi kulutab riik hääbuvasse tehnoloogiasse.

kummaline tõesti
3 aastat tagasi

Ja kellele sa seda juhtme otsas internetti pakud? Asjast ikka väheke võiks aru saada enne kirjutamist.

Noor penskar
3 aastat tagasi

Mis tähendab jätab,mul küll kiire internet juba 10 aastat olemas?!

Gaabu
3 aastat tagasi

Kui ei meeldi kolige rootsi!

Ehh
3 aastat tagasi
Reply to  Gaabu

jookske mitte kolige

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Gaabu

Arvate, et Rootsis on igal pool kiire internet või? Väheusutav. Eesti on sellistest maadest kui mitte palju ees, siis samal tasemel kindlasti.

juss
3 aastat tagasi

Oleks pidanud valimiste ajal sellele mõtlema!

Kalle
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Õnneks mõtlesimegi, õudne lausa mõelda millest kõigest me veel oleks ilma jäänud kui reformi sotsidest vargapande veel jätkanud oleks…