Haapsalu perearstikonkurss kukkus läbi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Terviseagentuuri omanik perearst Madis Tiik pole veel otsustanud, kas jätkab Haapsalus. Arvo Tarmula
Ilme Leova perearstipraksise üle võtnud Terviseagentuuri omanik perearst Madis Tiigi leping terviseametiga jätkub tuleva suveni. Arvo Tarmula

Läinud nädalal lõppenud konkurss Haapsallu perearsti leidmiseks ebaõnnestus, sest ühtegi sooviavaldust ei laekunud.

„Ükski perearst ei esitanud avaldust nimistu ülevõtmiseks,” ütles terviseameti tervishoiuteenuste osakonna peaspetsialist Kaire Soodla.

Terviseamet otsis konkursiga perearsti, kes võtaks üle selle aasta algusest pensionile jäänud Ilme Leova nimistu. Tegemist oli juba neljanda luhtunud konkursiga. Kasu pole olnud sellestki, etveebruaris otsustas Haapsalu linnavolikogu maksta Haapsallu tööle tulevale perearstile linnakassast 25 000 eurot.

Kui Leova aasta alguses pensionile jäi, võttis tema nimistu ajutise lepinguga üle firma Terviseagentuur. Suvel, pärast eelmise perearstikonkursi luhtumist, pikendas terviseamet Terviseagentuuri lepingut aasta võrra ehk tuleva aasta juuni lõpuni.

Soodla sõnul on uus Haapsalu perearsti konkurss kavas välja kuulutada enne selle aasta lõppu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lihtsalt
3 aastat tagasi

tõde on see et praeguse süsteemi juures, ei suuda me iseseisvalt toime tulla. Kui nii jätkub, peame palkama arste teistest riikidest (ehk Venemaalt, Ukrainsat).Meie omad lähevad parimatele jahimaadele ja seda ei takista miski. Sinna, kus kõrgem palk ja inimlikud töötingimused.Väike vaene riik ei suuda iseseisvalt toime tulla. Me ei suuda end toita ja ravida. Nii lihtsalt on, meeldib see meile või siis mitte….

Kägu
3 aastat tagasi

Huvitav,kaua veel maksumaksja kulul Soomele arste koolitatakse ? Kes Eestis (või arstina üldse) töötada ei taha, peaks poole aasta jooksul riigile kõik kulud tagasi maksma.

Juku
3 aastat tagasi
Reply to  Kägu

Eesti arstisüsteem on peast tallani mäda ja vajab hädasti taasülesehitamist. Soome kolimine on jäämäe tipp.

minu arust
3 aastat tagasi
Reply to  Juku

EI ole võimalik, et riik suudaks kogu süsteemi uppi lüüa ja midagi täiesti uut ja enneolematut üles ehitada. Küll on aga ilmselge, et asi on tõsine, sest kuidas saab olla võimalik asjaolu, et mitte ükski arst ei soovi nii heasse elukeskkonda nagu Haapsalu tööle asuda. Siin peab olema mingi asjaolu ,mida meie patsientidena ei tea .Olen ise juba 5aastat siia kolimisest oma teises linnas asuva perearsti nimistus, sest mul pole siin võimalik kellegile nimistusse end panna.Aga ega suurt vahet polegi, nagunii on ju nüüd põhiline arstiabi kas telefonis või skaipi kaudu. Tore elu internet ravib terveks.

võiks
3 aastat tagasi
Reply to  minu arust

pakkuda Jollerile, ta on tark ja oskab ka majandada kasumlikult

ja-jah
3 aastat tagasi
Reply to  võiks

Joller on vägagi tark, kuid nimistu tal pilgeni täis ja vastuvõtud ju samuti teises linnas. Haapsalu peab ikka ise selle eest hea seisma, et tema elanikud oma linnas arsti saaksid. No mitte ei saa aru kui ilmvõimatu saab olla ühe perearsti leidmine