Tulevikus jääb üürnike maksta maja remondifond ja kohustus vahetada tapeet

Lääne Elu

info@le.ee

Riigikogus esimesele lugemisele minev üürisuhete reguleerimise eelnõu järgi võivad tulevikus üürnike õlule jääda näiteks tapeedivahetus ja kortermaja remondifond.

Põhimõttelisematest muudatustest on uue eelnõuga muudetud makseviivituse tõttu üürilepingu ülesütlemise tähtaegu, senise kolme kuu asemel on see lühendatud kahele kuule. „See tähendab, et üürileandjal on võimalik leping lõpetada kiiremini üürnikuga, kes on oma kohustuste täitmisega viivitanud,” rääkis justiitsministeeriumist eraõiguse talituse nõunik Kaidi Urgas „Vikerhommikule”.

Teiseks olulisemaks muudatuseks on Urgase sõnul see, et uus regulatsioon võimaldab üürileandjal jätta korteri remondifond üürniku tasuda, mis on senises praktikas segadust tekitanud. Samuti lubatakse kokku leppida remondikohustuses, et üürnik peaks pinnalt lahkudes taastama korteri samasse seisundisse kui see oli tema sisse kolides.

„Remondikohustuste puhul oleme näinud ette, et neid saab ainult lepingu alguses sõlmida, et inimesel oleks võimalik arvestada selle kohustusega üüri suuruse läbi rääkimisel,” lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Üürnik
3 aastat tagasi

Remondifondi on üürnikud alati maksnud ja ka tapeeti on vahetatud nii et midagi uut siin küll ei ole.

Indreko
3 aastat tagasi

Imelisi seadusi tehakse siin nõukogude eestimaal!👏🏻

advokaadid
3 aastat tagasi

on omale jälle pensionilisa seadusesse panemas

Kodanik
3 aastat tagasi

Üürnik maksab nii või naa remondifondid kinni, sest üür ilma kommunaalideta on osadel ulmeline.