Nädalavahetusel pildistavad 40 loodusfotograafi Läänemaa loodust

Eelmisel aastal kuulutati Vereta Jahi võidutööks Ingmar Muusikuse foto oranže hambaid välgutavast koprast.
Eelmisel aastal kuulutati Vereta Jahi võidutööks Ingmar Muusikuse foto oranže hambaid välgutavast koprast.

Sel nädalavahetusel toimub Läänemaal Silma looduskaitsealal ja Matsalu rahvuspargis loodusfotovõistlus Vereta Jaht, kus reede õhtust pühapäeva keskpäevani jäädvustatakse Lääne-Eestile iseloomulikku loodust.

Vereta Jahi peakorraldaja Tiit Hundi sõnul osaleb selleaastasel võistlusel pea 40 fotograafi, kelle hulgas on nii iga-aastaseid osalejaid kui ka mõned uued tegijad.

Esimesele varitsusele minnakse juba reede õhtul pärast kogunemist, laupäeval ja pühapäeval algab jaht varahommikul. „Selle aasta Vereta Jaht lükkus kevadest sügisesse ja toimub valdavalt kaitsealadel, kus pärisjaht on keelatud. Fotokütid pildistavad seekord Lääne-Eestile omaseid maastikke, metsloomi ja loomulikult sügisrändel suurel hulgal siin peatuvaid rändlinde,” lausus Hunt.

Kolme päeva jooksul pildistatud loodusfotodest valib iga osaleja välja kuni kümme parimat. Nende seast selekteerib žürii omakorda välja umbes 60 huvitavamat fotot, mida saab imetleda juba oktoobri lõpus avataval fotonäitusel RMK Tallinna kontoris. Näituse avamisel kuulutatakse välja ka parimad võidutööd.

Vereta Jaht toimub tänavu juba 23. korda. Aastate jooksul on loodusfotovõistlusel jahitud nii loomi, linde kui kalu, nii maismaal kui veekogudes. Saakloomaks on olnud kobras, metssiga, metsis, põder, hirv, ilves, metsnugis, mäger, teder, saarmas, metskurvits, metskits, ronk ja kährik.

Vereta Jaht on pärisjahile sarnanev jaht, kus relvadeks fotokaamerad, laskemoonaks mälukaardid ning jahisaagiks hulgaliselt looma- ja looduspilte. Ei ühtegi pauku, ainult vaiksed kaameraklõpsud. Vereta Jahi eesmärgiks on iseloomustada piltide kaudu piirkonna maastikke ja selle asukaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments