1

5 nippi, kuidas riietelt raha säästa

Avatar

riina.simmer

riina.simmer@gmail.com

Iga inimene vajab enda garderoobi aeg-ajalt uusi riideid, mis aitaksid tal tunda ennast hästi, väljendada oma isikupärast stiili ning tunda ennast mugavalt iga ilmaga. Sellegipoolest teame me kõik, et riided ei ole alati hinnaklassilt nii soodsad, kui soovid saada kvaliteeti ning käia moega kaasas. Siiski ei pea Sa alati kulutama nendele nii palju raha kui järgida järgmiseid nippe.

1.  Müü, mida Sa ei kasuta

Me kõik teame seda tunnet, kus mõni riideese tundub poes nii ahvatlev ja vajalik, kuid paratamatult jääb see kappi seisma. Isegi, kui Sa mõtled, et küll kunagi ikka kannad, ei pruugi see siiski kunagi juhtuda. Samamoodi võid ka üsna ruttu tunda, et kuigi tundusid see pluus või püksid poes nii stiilsed ja ägedad, ei vasta need siiski Sinu isiklikule olemusele ja stiilile. Seepärast on targem kasutatud riided maha müüa – nii saad teenida nende pealt ka veidi raha, et asendada vana millegi uuega. Hetkel on olemas mitmeid äppe ja veebilehti, kus saad seda ise tasuta teha. Kui soovid, võid riided annetada või riiete kogumiskastidesse panna, kus keegi teine saab need endale kasutamiseks.

2.  Shoppa kasutatud riideid või allahinnatud riideid

Taaskasutus on moes – isegi kasutatud riiete poest võid leida stiilseid, trendikaid ja isikupäraseid riideid, millega oma garderoobi täiendada. Sageli tunnevad inimesed, et ostes kallimaid riideid, on need kvaliteetsemad ja vastupidavamad. Kuigi see võib olla tõsi brändiriiete puhul, ei muuda hinnamuutus riiete kvaliteeti, mispärast tasub alati külastade poode siis, kui on hooaja lõpp ning riided lähevad allahindlusesse. Tavaliselt on poodidel hooaja lõpus mitu allahindluse etappi – esialgu näiteks 50% ning siis 70%, olenevalt poest. Kuigi sageli on siis valik väiksem, võid siiski leida sealt midagi just enda maitsele. Kindlasti tasub ka eelistada e-poode, kust leiad tihti parimad hinnad – näiteks Kaup24.ee veebipood, kust leiad uued riided juba soodsate hindadega.

3.  Hoolda oma riideid õigesti

Sageli vahetame oma riideid välja just seetõttu, et riiete kvaliteet on valesti hooldamise või pesemise käigus halvanenud, riietesse on tekkinud augud või mõnel muul põhjusel. Võta teadmiseks, et ostetud riiete kvaliteet saab siiski alguse Sinust ja sellest, kuidas Sa oma riideid hoiad. Selleks tutvu alati riiete hooldusjuhistega, pese riideid jaheda veega, kuivata neid värskes õhus, väldi kuivatit, triikraua asemel kasuta aurutajat, pleki tekkimisel reageeri koheselt ning järgi ka teisi nippe. Kindlasti ära viska riided kohe ära kui nendesse on tekkinud auk – sageli piisab vaid paarist niiditõmbest ning riided on sama hästi kui uued.

4.  Vaheta riideid sõpradega

Me kõik oleme näinud sõprade seljas riideid, mida tahaks endalegi. See ei tähenda seda, et peaksid kohe poodi tormama ja endale samasuguse ostma – sageli piisab vaid viisakast küsimisest ning sõbrad tulevad vastu ja laenavad. Nii säästad raha ja närve ning Sa ei pea muretsema, kui hiljem mõistad, et Sulle ikkagi antud stiilis riie ei meeldi või lihtsalt ei istu Sinu seljas hästi. Muidugi peaksid Sinu ja sõbra riiete suurused sel juhul klappima.

5.  Eelista kiirmoe asemel klassikalisi riideid

Kiirmood tuleb ja läheb, mistõttu on oluline pigem sellest hoiduda. Selle asemel eelista pigem tavalistes disainides ja stiilides riideid, mida saaksid omavahel kombineerida. Ka igavaid ja ühevärvilisi riided saab läbi erinevate kandmisviiside ja tehnikate stiliseerida ägedateks ja trendikateks. Samamoodi on soovituslik poes riideid ostes mõelda, mitu riidekomplekti saad antud esemega koos oma riidekapis olevate rõivastega teha. Kui pead antud riideesemele midagi juurde soetama või leiad riidekapist vaid üksikuid esemeid, millega seda sobitada, tasub eelkõige see ostmata jätta.

 

Riiete pealt raha säästmine on kerge, kui mitte lasta endal teha emotsioonioste ning mõelda ost eelnevalt läbi. Samuti ei tohiks öelda “ei” ka taaskasutusele ning hoida pilk peal allahindlustel ja e-poodidel, kust leiadki soodsa hinnaga riideid ning õppida oma riiete eest hoolitsema. Kui oled otsimas endale riideid, tasub tutvuda valikuga järgneval aadressil: https://kaup24.ee/et/jalanoud-riided-ja-aksessuaarid/riided.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Jälle
Jälle

üks propagandamaiguline artikkel.

wpDiscuz