1

Kullamaa poiss sai „TV 10 olümpiastardis” kolmanda koha

Nädalavahetusel tõmmati selleks hooajaks joon alla maailmas ainulaadsele noorte mitmevõistluse sarjale „TV 10 olümpiastarti”.

Tartus Tamme staadionil võistles 49. hooaja finaalvõistlusel üle 150 noore kergejõustiklase. Finaal on nagu ikka mitmevõistluse päralt.

Nooremate, kuni 12aastaste poiste hulgas tegi suurepärase võistluse Kullamaa keskkooli kergejõustiklane Kevin Matteus. Terve hooaja nii Eesti noorte meistrivõistlustel kui ka „TV 10 olümpiastardi” üksikaladel silma paistnud noormees pani kokku imelise üheksavõistluse.

Nooremate poiste mitmevõistlus algas kettaheitega. Võistlejaid oli palju, nooremate poiste arvestuses koguni 37, ja nii oli heitealadel kettaheites-kuulitõukes-palliviskes noortele kavas vaid üks katse.

See tegi olukorra kindlasti kõigile noortele tulevikutähtedele väga raskeks. Kettaheites jäigi Kevinil oma hea tulemus heitmata. Kirja läks 0,6 kg kettaga 22.50 ja esimeselt alalt 14. koht.

Kohe järgmisel alal, 60 m jooksus tegi ta aga olulise paranduse. Väga hea aeg 8,69 andis seitsmenda koha. Kokku tõstis see noore mitmevõistleja aga üheksandaks, punkte kahe ala järel 1155. Poodiumini oli veel 212 punkti. Kolmas ala kaugushüpe tõi väga korraliku isikliku rekordi. Tulemus 5.06 oli päeva neljas ja see tõstis ta üldpingereas viiendaks. Punkte kokku 1872 ja kolmas koht pärast kolme ala vaid 73 punkti kaugusel.

Teivashüppes kordas ta oma marki 2.50, mis oli selle võistluse kuues resultaat. Esimese päeva järel oli ta kokkuvõttes viies, punkte koos 2428.

Viiendana jätkas ta ka pärast teise päeva avaala, 60 m tõkkejooksu. Siin talle ajaks 9,88, mis on „TV 10 olümpiastardi” tõkkevahedega tema parim jooks. See oli päeva kuues tulemus.

Kuues ala kõrgushüpe oli aga meie noormehe üks trumpaladest. Ta ületas kõrguse 1.56 ja tõusis sellega kokkuvõttes teisele reale. Punkte kuue alaga koos 4012.

Üks tehniline sooritus, esimese päeva kettaheide oli teda juba alt vedanud, sama kordus ka palliviskes. Siin sai ta kirja vaid 34 meetrit, mis oli päeva 25. tulemus. Noormehe treeneri Kaja Ladva sõnul oli see väike altminek. „Treeningutel viskab ta 40–45, oleks lootnud rohkem,” ütles Ladva.

Matteus kukkus ühe koha võrra, kolmandaks, kuid konkurendid tulid lähemale. Kuulitõukes tuli nüüd võistluse üldist kulgu arvestades ühe katsega väga hea tulemus kirja saada. Kevin Matteus tõukas siin 2 kg raudmunaga 12.84, mis oli päeva teine tulemus. Suurepärane sooritus. Enne viimast ala, 1000 m jooksu oli tal koos täpselt 5300 punkti ja tabelis üldreas kolmas koht.

Nooremate poiste arvestuses tegi täiesti eraldi võistlust Pelgulinna gümnaasiumi sportlane Tristjan Jaanson. Tema edestas teisi üle 1000 punkti. Kevin Matteusil oli 1000 meetri jooksus kaks konkurenti, keda tuli rohkem jälgida ja kes võisid temalt poodiumikoha röövida – Gregor Kiriland Tarvastu gümnaasiumist ja Kaspar Maiste Tallinna 21. keskkoolist.

Viimasel alal tegi aga Kullamaa keskkooli spordipoiss korraliku jooksu. Tulemus 3.43,80 on noormehe uus mark. Gregor Kiriland jäi küll ette, kuid Kaspar Maistet edestas meie mitmevõistleja lõpuks 36 punktiga. See on näiteks palliviskes umbes 1,5 meetrit.

Kevin Matteus kogus lõpuks poiste noorema vanuseastme üheksavõistluses „TV10 olümpistardi” 49. hooajal kolmandana 5790 punkti.

„Poisid on aegade jooksul meil olnud „TV 10 olümpiastardis” tublid. Erki Mitman on kunagi mitmevõistluse võitnud ja Kevin Sakson oli neljas, nüüd sai teine Kevin pronksise autasu kätte,” ütles Ladva.

Jaanus Getreu

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
mänd
mänd

Tubli poiss, õnnitlused. Kevinile tuleb luua võimalused trenni teha ja areneda, et Kullamaa sporditraditsioonid saaksid jätkuda. Ilmselt on ka kehalise kasvatuse õpetajad Peep ja Viive heal tasemel.

wpDiscuz