Helikopterkiirabi tegi esimesed lennud Läänemale

Kaie Ilves

kaie@le.ee

31. juulil viis helikopter Tanskast Tallinnasse haiglasse 49aastase mehe, kes oli liiklusõnnetuses viga saanud. Foto: Meelis Laurmann

31. juulil viis helikopter Tanskast Tallinnasse haiglasse 49aastase mehe, kes oli liiklusõnnetuses viga saanud. Foto: Meelis Laurmann

Edaspidi kuuleb Eestis, sh Läänemaal tavapärasest sagedamini helikopteri häält, sest kiirabiauto asemel võib liiklusõnnetuse ohvrile järele tulla hoopis lennumasin.

Läinud nädalal võis Uuemõisas Rannarootsi keskuse juures näha seninägematut vaatepilti. Seal maandus politsei- ja piirivalveameti (PPA) kopter, pardal kaks meedikut, et liiklusõnnetuse ohvrile appi tulla. Keskuse ees auto alla jäänud naine kahjuks suri sündmuskohal. Neli päeva hiljem maandus helikopter Haapsalu lähedal Tanskas, kust viis Põhja-Eesti regionaalhaiglasse (PERHi) liiklusõnnetuses viga saanud 47aastase mehe. Mees on elus ja tervenenud.

Edaspidi helikopteriga sündmuskohale lennanud meedikud midagi väga erakordset ei ole. Need kaks lendu olid küll Eestis esimesed, aga ei jää viimasteks. Et esimesed lennud tehti Läänemaale, oli juhus, sest just meil juhtus kaks rasket liiklusõnnetust.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mnjaa
3 aastat tagasi

Kaabud on selles süüdi,et meil ei nõuta 10 000 iga lennu eest ! Õudsed inimesed 😅

Pilt käib küll, niigi näen vaeva ja häbi ka!!!!!!!
3 aastat tagasi
Reply to  Mnjaa

Vanasti öeldi: sõima meest, mitte mehe mütsi! Ka kaabut peab oskama kanda.

Kummaline maailm
3 aastat tagasi

Hästi elame. Isegi rikkas USA-s tuleb kopteri väljalennu eest 10 000 $ kannatanul endal kinni maksta, seda isegi ravikindlustuse omamisel.

juss
3 aastat tagasi

Ja elamegi hästi!

Kummaline maailm
3 aastat tagasi

Miks te mulle miinuseid laote? Isegi tavaline kiirabiväljakutse on seal riigis tasuline.