Maanteeamet: naastrehvide vahetamisega võib veel oodata

BNS

Foto: Urmas Lauri
Foto: Urmas Lauri

Naastrehvide vahetamisega ei pea kiirustama, kuna aprillis võib temperatuur langeda miinuskraadideni, teatas maanteeamet.

„Suverehvidele ülemineku aeg on tehtud Eestis paindlikuks, kuna ilmastikuolud erinevad riigi eri piirkondades. Ilmaennustusportaalid näitavad miinuskraade nii aprilli keskel kui ka lõpus,“ selgitas maanteeameti liiklusekspert Villu Vane.

“Arvestades muutlikku ilma ja liiklejate turvalisust, politsei kindlasti aprillis kellelegi naastrehvidega sõitmise eest trahvi ei tee,” ütles politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

“Korralike rehvideta pole võimalik turvaliselt sõita, kuid peame arvestama, et ainult rehvid ei taga ohutust ning rehv iseenesest ei hoia sõidukit teel ega päästa õnnetusest. Kõige tähtsam on juhi käitumine – teeoludega arvestamine ning nendele vastava sõidukiiruse valik,” lisas Villu Vane.

Enne rehvivahetust vaata üle suverehvide mustrisügavus. Kui kevadel rehvi vahetades on suverehvi mustrisügavus vaid 1,6 millimeetrit, siis tuleks osta uued rehvid, sest olemasolevad ei pea tervet hooaega vastu. Suverehvi mustrisügavus peab olema vähemalt 1,6 millimeetrit, kuid rehvivahetusele peaks mõtlema juba siis, kui nende jääksügavus on 2 millimeetrit.

Naastrehvide kasutusaeg on välja toodud majandus- ja kommunikatsiooniministri 2011. aasta määrusega, mille kohaselt võib naastrehve kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini. Suverehvide kasutamine on kohustuslik alates 1. maist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Sass S
3 aastat tagasi

Talv läbi freesisime nii et laseme aga mönuga edasi !

Ko & Roona
3 aastat tagasi

Bussid, veokid, kaubikud saavad edukalt naastrehvideta hakkama. Kas sõiduautojuhid on lihtsalt saamatud või on tegu õpitud abitusega?

Triibik
3 aastat tagasi

Väga õige suhtumine seekord- ka aprillis on öösiti musta jääd.Ja 2002.a. üheksandal aprillil läks keset päeva tormiks ja tormas järgmise lõunani. Maha tuli kohati 40 cm. lund,mis kinni sõideti ja teed muutusid liuväljadeks.